Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Trots op de ploeg, gevochten voor overwinning

“Vanuit een goede organisatie en sterk spel behaalden we een terechte overwinning”, zo vatte Gonzalo Garcia de wedstrijd van FC Twente tegen FC Utrecht samen.

 dhs2521 1

“We wisten dat we tegen een sterke tegenstander zouden spelen, Utrecht is een goed team met goede spelers en een prima coach. Het was Utrecht dat sterk aan de wedstrijd begon. Voor ons was het in de openingsfase lastig om controle te krijgen. Tijdens het vervolg lukte dat beter. We konden goed druk zetten en een van die momenten leverde onze eerste goal op.”

“Na rust probeerden we georganiseerd te spelen, omdat Utrecht  over snelle voorwaartse spelers beschikt. Wij probeerden de bal in de ploeg te houden, maar dat was in de eerste fase na de hervatting lastig. Ik ben trots op de manier waarop de spelers het vervolgens hebben opgepakt. Er werd vastgehouden aan het strijdplan en ze bleven goed doorgaan. We speelden goed georganiseerd en tactisch sterk. Op die manier lukte het ons om het Utrecht lastig te maken. De ploeg vocht voor de overwinning en de uiteindelijke zege is dan ook verdiend.”

Foto's: Gerrit Snippert / Frank Hillen

Reacties - Oriol Busquets & Calvin Verdonk