Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Treurige dag, huilen met onze supporters”

Met grote verslagenheid stapten de spelers van het veld in Arnhem. FC Twente vocht afgelopen maanden tegen degradatie en na de nederlaag zondagmiddag bij Vitesse was de achterstand onoverbrugbaar. De reacties van aanvoerder Stefan Thesker en trainer Marino Pusic na afloop van het duel.

Rj1804294609

“In de kleedkamer was ’t stil, er wordt dan even niets gezegd”, gaf Thesker aan. “We hebben het hele seizoen laag gestaan en hebben nooit een periode gehad van twee wedstrijden achter elkaar dat je wint. We moeten ook naar onszelf kijken, op alle vlakken zijn er foute beslissingen genomen, op en buiten het veld. Het zit in je achterhoofd, maar als het echt gebeurt is het een harde klap. Iedereen huilt op zijn eigen manier uit.”

“Helaas zat de problematiek te diep en is het niet gelukt”

"Het is een buitengewoon treurige dag. Het is een dag geworden die veel mensen verwacht hadden, maar waarvan wij hoopten dat ie niet komen zou. Ik huil met de supporters, de mensen van de club en de mensen in de regio", vertelde Marino Pusic na afloop."

"Een ploeg wordt nooit kampioen of degradeert in de laatste wedstrijd. Het is een proces over het gehele seizoen. Het was een bizarre samenloop van omstandigheden die ertoe geleid heeft dat wij in deze situatie zijn terecht gekomen. We hebben de afgelopen wedstrijden een ultieme poging gedaan om te redden wat er te redden viel. Helaas zat de problematiek te diep en is het niet gelukt."

"Wij zullen ons op moeten richten, opnieuw moeten beginnen en sterker terugkomen"

"Ik kan veel vertellen over de wedstrijd, maar dat heeft geen nut meer. We hebben tot de 40e minuut gedaan wat we konden en wat afgesproken was. Dan vlieg het eerste schot er meteen in en krijgt het vertrouwen van de ploeg wederom een knak. Ik zeg bewust wederom, want die momenten hebben we eigenlijk alleen maar gehad het hele seizoen. Het is heel moeilijk om dan de rust in te gaan en je weer op te richten. We hebben het wel geprobeerd, maar het is niet gelukt. Na de 2-0 was het over en sluiten en werd het een heel pijnlijk laatste half uur. We willen het seizoen volgende week waardig afsluiten. Ik wil mijn complimenten uitspreken over onze fans, die altijd achter ons zijn blijven staan. Wij zullen ons op moeten richten, opnieuw moeten beginnen en sterker terugkomen."

Foto's: Ron Jonker