Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

TOS Uitgelicht: Walter Kormelink - "Voetbal is de belangrijkste drijveer om naar de TOS te gaan"

Vanuit de TOS Businessclub wordt er elke week een lid uitgelicht. Door middel van een omvangrijke reportage krijgen leden de mogelijkheid om hun bedrijf hier te presenteren. Deze week met Walter Kormelink, eigenaar van Aannemersbedrijf Kormelink.

Img 3596 tos kormelink%20onder
Foto's: Barbara TrienenTekst: Michelle Morsink

In 2017 vierde Aannemersbedrijf Kormelink haar 100-jarig bestaan. Een bijzondere mijlpaal voor dit familiebedrijf uit Rietmolen. Bij eigenaar Walter Kormelink is het er met de paplepel ingegoten: zijn opa begon in 1917, werd opgevolgd door Walters vader en inmiddels staat hij zelf al 25 jaar als de 3e generatie aan het roer. Wel is er veel veranderd. De diensten zijn uitgebreid en er is een vestiging, in Haaksbergen, bijgekomen.   

Dat Walter het familiebedrijf over ging nemen, was geen grote verrassing. “Als kleine jongen wilde ik al mijn opa en vader achterna. Ik vond de bouw altijd heel interessant en ging dan ook vaak mee. Toen ik 23 jaar was en werkte bij een wegenbouwer vroeg mijn vader of ik interesse had in zijn bedrijf. Ik heb toen de beslissing genomen om in te stappen en heb daar geen moment spijt van gehad. Natuurlijk heb je ups en downs, maar uiteindelijk vind ik het bouwen gewoon een mooi vak. Iets op papier zetten, dat realiseren en dat het dan ontzettend lang blijft bestaan: dat geeft een waanzinnige voldoening. Daarnaast blijft de bouw in beweging en dat houdt het ook interessant.”  

Als kind ging ik al met mijn vader naar het Diekman stadion

Net zoals Walter opgroeide met het bouwbedrijf van zijn vader, werd ook FC Twente er thuis met de paplepel ingegoten. “Het Twente-virus werd al gauw overgedragen. Als kind ging ik al met mijn vader naar het Diekman stadion. Toen hij zelf zakelijk actief werd, werd hij ook lid van de businessclub. Dat werd later, in het nieuwe stadion, de TOS. Voor mij is voetbal de belangrijkste drijfveer om naar de TOS te gaan, maar het is ook gewoon mooi dat ik daar mijn contacten en zakelijke relaties tegenkom.”  

Nieuwbouw, onderhoud, verduurzaming, projectontwikkeling: het zijn allemaal takken van sport die Kormelink uitvoert. “We zijn een breed georiënteerd bedrijf, dat betekent dat we ook actief zijn in meerderde sectoren. We hebben onze werkzaamheden onderverdeeld in drie segmenten: projecten in wonen, werken, zorg, onderwijs en sport, en onze afdeling Service Onderhoud en Verduurzaming die zich bezig houdt met alles wat te maken heeft met het onderhouden en verduurzamen van woningen en gebouwen. Daarnaast hebben we nog onze eigen timmerfabriek. Daar maken we voornamelijk materialen voor de professionele opdrachtgever, dat zijn wij dus zelf maar ook andere bouwbedrijven nemen bij ons af.”  

De timmerfabriek van Kormelink wordt een belangrijker onderdeel nu prefab bouwen steeds meer de norm wordt in de bouw. “Onze timmerfabriek is er net als ons aannemersbedrijf al sinds 1917, maar het ziet er nu natuurlijk heel anders uit. We maken veel prefab onderdelen, zoals wand- en dakelementen. Ook kozijnen, ramen en andere gevelelementen komen uit onze fabriek. Maar vooral prefab neemt de laatste jaren een enorme vlucht. De laatste jaren is prefab bouwen bijna verdubbeld. Precies daarom breiden we onze fabriek dit jaar met 2500 m2 uit. We geloven sterk in prefab en daar zijn we niet de enige in. Wat wel bijzonder is, is dat wij dit in eigen huis maken en daarmee korte lijnen kunnen onderhouden met de bouwplaats. Van de timmerfabriek is 50% voor onze eigen projecten en de andere 50% voor andere aannemers. Dat prefab zo groeit, heeft te maken met duurzaamheid maar ook met personeel: het is lastig om nieuwe bouwvakkers te vinden en dus zijn andere oplossingen nodig.”  

Wij proberen onze mensen diversiteit aan werk te bieden, door ze steeds op andere projecten in te zetten

Waar Walter zich binnen zijn bedrijf ook druk mee bezig houdt, is de factor mens. Zonder hen kan het werk in de bouw niet gedaan worden, dus hoe zorg je ervoor dat ze bij je blijven? “Onze mensen zijn ons grootste kapitaal. Wij proberen onze mensen diversiteit aan werk te bieden, door ze steeds op andere projecten in te zetten. Zo werken ze nooit alleen maar aan nieuwbouw, maar wordt dat ook afgewisseld met bijvoorbeeld renovatie. Zo houd het je werk afwisselend en zorg je er bovendien voor dat je over een allround personeelsbestand beschikt. Daarnaast krijgen mensen bij ons de kans om zich verder te ontwikkelen. Je komt bijvoorbeeld binnen als junior werkvoorbereider, maar kunt doorgroeien naar projectleider. Wij faciliteren die groei door middel van opleidingen.”  

Walter benadrukte het al: de bouw verandert en het wordt steeds drukker. “Er moeten nog 1 miljoen woningen gebouwd worden en dat is nogal een opgave voor onze sector. Daarin kunnen we natuurlijk wel heel mooi profiteren van prefab onderdelen. Maar ook verduurzaming speelt een steeds grotere rol. Ik verwacht wel dat, ondanks alle lastige vraagstukken, er de komende jaren meer dan genoeg werk is in de bouwsector.”  

Of in de toekomst de vierde generatie al staat te wachten op opvolging; dat is nog niet duidelijk. “Het zou kunnen, de mogelijkheden zijn er natuurlijk. Maar ik vind het volledig aan onze kinderen of ze dat wel of niet willen. Voor nu voel ik me nog jong en energiek genoeg om dit bedrijf verder uit te bouwen en werk ik toe naar een volgend jubileum. Je ziet weinig bedrijven die zo lang bestaan. Dat merken we ook wel aan de mensen die hier werken, die zijn er heel trots op.”