Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

TOS Uitgelicht: Sara Nijenhuis - "Belangrijk om andere ondernemers te ontmoeten"

Vanuit de TOS Businessclub wordt er elke week een lid uitgelicht. Door middel van een omvangrijke reportage krijgen leden de mogelijkheid om hun bedrijf hier te presenteren. Deze week Sara Nijenhuis, eigenaresse van een kinderopvang, mede-eigenaar van du Gardijn HRM, Raadslid CDA bij de Gemeente Enschede en sinds 1,5 jaar ook mede-eigenaar van Flowmundo HRM.

Img 0146sara nijenhuis tos%2016x9

Foto's: Barbara Trienen

Tekst: Michelle Morsink

Dit keer schoven we aan bij een powervrouw die vele petten draagt. Naast dat ze een gezin heeft is Sara Nijenhuis eigenaresse van een kinderopvang, mede-eigenaar van du Gardijn HRM, Raadslid CDA bij de Gemeente Enschede en sinds 1,5 jaar ook mede-eigenaar van Flowmundo HRM. Dat laatste is waar wij vandaag voor bij elkaar zitten. Flowmundo detacheert de 25 beste HRM studenten in onze regio. Iets wat Sara nauw aan het hart ligt, want volgens haar zijn jonge mensen van essentieel belang in iedere organisatie. 

Wanneer er gevoetbald wordt en we het stadion weer in mogen, ga je Sara zeker tegenkomen in de TOS ruimte. Naast het feit dat ze er komt om te netwerken, heeft ze ook een enorme passie voor voetbal. “Ik vind het belangrijk om in het Twentse landschap andere ondernemers te ontmoeten en met elkaar te sparren. Maar ik hou ook van voetbal, anders zou ik natuurlijk ook geen voorzitter van voetbalvereniging Rigtersbleek zijn. Ik vind voetbal altijd iets magisch hebben, dat ervaar ik vooral als ik in zo’n enorm stadion zit en de sfeer voel die daar hangt.” 

Ik ben echt blij met de komst van de TGT in de TOS ruimte

Sinds de komst van de Talent Group Twente, de businessclub van FC Twente voor jongeren van 18 tot 35 jaar, is Sara ook sparringpartner voor de dames in het bestuur van de TGT. “Ik ben echt blij met de komst van de TGT in de TOS ruimte. Door de jonge mensen toe te voegen aan de groep zorgen we voor een veel betere afspiegeling van ondernemend Twente. Daarnaast brengt die jonge garde ook een hele andere dynamiek met zich mee.” En dat is een direct een mooi bruggetje naar de high potentials van Flowmundo waar Sara met veel passie over vertelt. “Het allermooiste vind ik om te werken met jonge mensen in ontwikkeling. Zij zien kansen en durven die ook te pakken, dat vind ik zo gaaf. Jonge talenten zijn eigenlijk gedurende mijn hele loopbaan een rode draad geweest.” 

De high potentials van Flowmundo HRM worden gedetacheerd bij bedrijven om te ondersteunen op HRM vlak. “We zijn met Flowmundo HRM begonnen omdat we jonge mensen een kans, een podium en verantwoordelijkheden willen geven. In bedrijven waar ik ben geweest werden stagiaires vaak gebruikt als loopjongens. Dat kan echt niet meer, want het zijn wel onze toekomstige collega’s. Dat is voor mij de drijfveer geweest om te starten met Flowmundo HRM. We willen onze high potentials geen stageplek geven, maar we laten ze onderdeel uitmaken van een organisatie. Het is gewoon een echte baan, maar dan naast je studie.” 

de high potential gaat echt met de organisatie van onze partner meewerken

Flowmundo HRM gaat inmiddels haar tweede jaar in en kan dus nog geschaard worden onder de startups in onze regio. “Natuurlijk hadden ook wij kinderziektes, maar dat verdween al gauw. We waren dolgelukkig met onze eerste high potentials én dat we eindelijk van start konden. Ook het wegzetten van de high potentials bij partners bleek geen probleem. In twee jaar tijd is de markt ook wel echt veranderd en staat men er meer voor open. We zetten ook niet zomaar een student weg, de high potential gaat echt met de organisatie van onze partner meewerken. We leiden ze op door ze steeds trainingen te geven op verschillende vlakken. Daarnaast hebben we hier, bij du Gardijn HRM, een team van senior adviseurs en deskundigen waarop de high potential altijd kan terugvallen. Ik vind het bijzonder dat ik hierin een aandeel mag hebben. Het gaat namelijk niet om mij. Ik zie mijzelf meer als een instrument die de parels van de toekomst op weg mag helpen.” 

In de markt wordt nog steeds veel gevraagd naar mensen met ervaring. Sara werkt, niet alleen bij Flowmundo maar in al haar ondernemingen, juist met de “jonge honden”. Staat dit dan niet lijnrecht tegenover waar de markt naar vraagt? “Soms sta ik inderdaad wel lijnrecht tegenover andere ondernemers. Wat de boer niet kent, dat vreet hij niet. Dat geldt nog steeds. Dat is zo jammer, want je laat zoveel liggen als je geen jonge mensen durft aan te nemen. Je hebt natuurlijk wel een goede balans nodig. Ik heb zelf ook gezien en ervaren dat ondernemers denken dat als ze het doen zoals het altijd al doen, ze succesvol blijven. Je zet dan geen vernieuwing of innovatie in en staat niet genoeg open voor anderen. Je kunt juist zoveel leren van jonge mensen, dat doe ik ook iedere dag. De snelheid waarmee zij zaken kunnen bewerkstellingen bijvoorbeeld en hoe goed ze digitaal zijn.”  

Met Flowmundo HRM is in ieder geval een mooie start gemaakt. Steeds meer partners melden zich en ook de HRM studenten in de regio willen dolgraag aan de slag voor het Enschedese bedrijf. “Ik hoop dat wij met Flowmundo HRM de “oude” filosofie en de “nieuwe” filosofie over jonge mensen steeds dichter bij elkaar gaan brengen. Ik hoop dat steeds meer collega’s kunnen gaan ervaren wat jonge mensen kunnen betekenen voor hun bedrijf.”