Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

TOS Uitgelicht: Robin Schippers - "Er is veel vraag naar isolatie"

Vanuit de TOS Businessclub wordt er elke week een lid uitgelicht. Door middel van een omvangrijke reportage krijgen leden de mogelijkheid om hun bedrijf hier te presenteren. Deze week Robin Schippers, directeur van Thermo Solutions.

Img 7274tos robinschippers thermofoam

Foto's: Barbara Trienen

Tekst: Michelle Morsink

Duurzamer wonen, besparen op energiekosten én er ook nog eens subsidie voor krijgen: het zijn zomaar wat termen waarmee het 27-koppige team van Thermo Solutions de particuliere markt aanspreekt. Wij spraken met Robin Schippers, directeur van Thermo Solutions. Een jaar of twee geleden werd hij aangetrokken om de uitvoeringstak verder van de grond te tillen. Met succes, want het isolatiebedrijf groeit uit haar huidige jasje in Oldenzaal.

"Sinds de geboorte zijn mijn kinderen lid van de Kidsclub"

Wie vaak tot in de late en gezellige uurtjes in De Grolsch Veste blijft hangen na wedstrijden heeft hem ongetwijfeld wel eens gezien: Robin is iemand die gezelligheid zeker niet ontwijkt. Daarnaast heeft hij, in zijn eigen woorden, ook een groot rood hart. “Dat draag ik ook over op mijn kinderen, want sinds de geboorte zijn ze lid van de kidsclub. Toen het zakelijk interessant werd om aanwezig te zijn ben ik lid geworden van de TOS. Eerst bij mijn vorige werkgever en nu vanuit Thermo Solutions. Toen ik hier in dienst kwam gaf ik aan graag lid te worden van de TOS. Dat mocht alleen als we zouden promoveren. Dat deden we gelukkig.”

Dat Robin graag weer zijn TOS lidmaatschap terug wilde is niet zonder reden. “Naast dat ik de wedstrijden fantastisch vind om te kijken, is er ook altijd veel gezelligheid onderling in de TOS. Voor het doen van zaken is het voor mij niet direct heel interessant. Wij bewegen ons voornamelijk in de particuliere markt. Als er iemand in de TOS is die isolatie nodig heeft dan bellen ze mij wel, maar business krijgen uit de TOS is niet de insteek.”

We spraken voor onze TOS reportages veelal met B2B ondernemers. Robin is dat niet, het bedrijf waarvoor hij werkt beweegt zich in de B2C markt. “We hebben acht verkopers op de weg die de hele dag door alleen maar met particulieren om tafel zitten. We werken allemaal liever voor particulieren dan in de zakelijke markt. Het is gewoon veel gemoedelijker om met particulieren te werken.” Binnen die particuliere markt houdt Thermo Solutions zich bezig met het isoleren van woningen, maar wel met een vrij uniek concept. “We houden ons voornamelijk bezig met het isoleren van woningen die in de jaren 80 zijn gebouwd. Vaak zit daar al een klein beetje isolatie in, maar het is niet meer van deze tijd. Met ons product voor spouwmuren, de ThermoFoam, kunnen wij de oude isolatie bijschuimen. Het product hecht zich namelijk aan de oude isolatiematerialen. Deze hoeven daarom niet verwijderd te worden. We zijn één van de weinige partijen in Nederland die dat kunnen.”

Hoe dat werkt? “Heel simpel gezegd: we boren wat gaatjes, spuiten de nieuwe isolatie erin en het is klaar.” Dus oude isolatie hoeft niet verwijderd? “Klopt. Dat scheelt een hoop tijd en ook geld.” Naast de spouwmuren is Thermo Solutions ook gespecialiseerd in het isoleren van oude vloeren. “Vaak zijn de vloeren in deze oude woningen niet geïsoleerd. Daardoor moet er binnen harder gestookt worden om de woning warm te houden in de winter.”

"Veel mensen weten niet dat er veel subsidie in het potje van de staat zit"

We begeven ons allemaal in een tijdperk waarin duurzaamheid hoog op de agenda staat, zo ook in de woningmarkt. “Verduurzamen is een hype en in ons geval zit er ook nog eens een subsidie op. Als je de vloer en de spouwmuren goed isoleert kun je een groot deel van je investering terugkrijgen van de staat. Het draagt namelijk bij aan een duurzamere woning. Veel mensen weten niet dat er veel subsidie in het potje van de staat zit. Wij attenderen onze klanten daarop, maar we helpen ze er ook bij.”

Het aanvragen van subsidies zijn vaak trajecten waar de klanten én geen verstand van hebben én ook geen zin in hebben om het uit te zoeken. Daar komt de service van het team van Thermo Solutions om de hoek kijken. “Wij helpen bij het aanvragen van de subsidies. In principe machtigt de klant ons om subsidie aan te vragen. Wij vullen dan al het papierwerk in, maken de foto’s en sturen de aanvraag in.” Dus eigenlijk is het zo dat Robin en zijn collega’s letterlijk al het werk doen. Het enige wat de particulier moet doen? “Betalen”, zegt Robin hardop lachend. 

Het bedrijf uit Oldenzaal groeit inmiddels bijna uit het pand. Alle bureaus zitten vol, er is nauwelijks nog ruimte tot uitbreiding. “We zijn de afgelopen jaren hard gegroeid. Er is veel vraag naar isolatie om woningen te verduurzamen. Het heeft zoveel voordelen dat wanneer je alles bij elkaar optelt er bijna geen redenen over blijven om het niet te doen. Het subsidiepotje blijft voorlopig nog wel even gevuld, dus ik denk dat wij de komende jaren nog verder kunnen groeien.”