Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

TOS Uitgelicht: Perry Faulhaber - “Het is niet alleen voetbal bij FC Twente”

Vanuit de TOS Businessclub wordt er elke week een lid uitgelicht. Door middel van een omvangrijke reportage krijgen leden de mogelijkheid om hun bedrijf hier te presenteren. Deze week Perry Faulhaber, directeur van Installatiebedrijf Vehof BV.

Img 5009 vehofinstallatietechniek perry tos

Foto's: Barbara Trienen

Tekst: Michelle Morsink

Op het industrieterrein in het pittoreske Delden bevindt zich Installatiebedrijf Vehof BV. Bij aankomst zien we een dak vol zonnepanelen en de elektrische auto van Perry voor de deur. Het bedrijf is een koploper op het gebied van duurzaamheid, een enorme passie van hem.

Perry is al ruim 8 jaar verbonden aan de TOS als bestuurslid. Een club waar hij met veel plezier over praat. Niet zozeer over de voetbal, maar vooral over de mensen. “In de TOS draait het voor mij om de gezelligheid onderling. Juist in de crisisperiode was dit netwerk dan ook heel krachtig. Iedereen hielp elkaar voort, maar dat is ook nu nog steeds aan de orde. Zo hebben wij net een hele verbouwing gerealiseerd bij Du Gardijn Groep en hebben we bij Alkondor de zonnepanelen op het dak gelegd. Er komt dus wel business uit de TOS, maar dat is voor mij niet de reden waarom ik lid ben. De business is iets wat ontstaat uit een gunfactor, omdat je elkaar echt goed leert kennen.”

Volgens Perry weet niet iedereen wat er allemaal mogelijk is bij FC Twente. Zo heeft niet alleen de TOS losse events naast de voetbal, maar kun je ook andere feesten of partijen organiseren bij FC Twente. “Toen mijn vrouw 50 werd hebben we de Support Group afgehuurd voor het feest. Op de grote schermen lieten we haar levensloop in beelden zien. Het is niet alleen maar voetbal bij Twente, er is meer dan dat.”

Na veel ervaring opgedaan te hebben in de installatietechniek nam Perry in 2005 Installatiebedrijf Vehof in Delden over. Terug naar het mooie Twente en zelf aan het roer staan van zijn eigen succes. “Toen ik het bedrijf kocht in 2005 waren er vijf monteurs in dienst. Inmiddels zijn we uitgegroeid naar meer dan vijfendertig monteurs die het hele installatiepakket bedienen. We bewegen ons voornamelijk in deze regio, daar heb ik heel bewust voor gekozen. Bij mijn vorige werkgever zaten we landelijk, maar ik wilde nu graag in Twente blijven. De TOS heeft voor mij wel voor een stroomversnelling in deze regio gezorgd destijds.”

“We denken mee over het gehele installatieplan, van A tot Z.”

Het bedrijf van Faulhaber beweegt zich met name in de zakelijke markt, maar is ook nog steeds benaderbaar voor particulieren. Zo is Vehof in de zomer bijvoorbeeld altijd erg druk met particuliere airco installaties. “80% van ons werk zit wel bij met name woningbouwcorporaties, bedrijven en instellingen. Daar ligt ook onze focus op. We sluiten dan vaak aan bij de allereerste tekeningen of ideeën bij nieuwbouw of verbouw. We denken mee over het gehele installatieplan, van A tot Z.”

Een doorsnee installatiebedrijf is Vehof Installatietechniek zeker niet. Als één van de eersten in de regio hielden ze zich bezig met duurzame installaties. “Warmtepompen, zonnepanelen, het wordt allemaal steeds belangrijker. Omdat wij ons er al vroeg mee bezig hielden hebben we 12 jaar geleden mee mogen helpen met het realiseren van de eerste volledig duurzame nul op de meter woning. Deze woning kreeg veel aandacht in Nederland en dat zorgde voor ons ook voor naamsbekendheid.” Op de vraag of Perry ook ziet gebeuren dat heel Nederland van het gas af gaat reageert hij sceptisch: “Ik denk niet dat het mogelijk is bij iedere woning. Wat ik wel zie zitten is dat je een hybride creëert: je houdt dan het gas maar pompt er waterstof bij in. Het is dan in ieder geval een eerste stap naar duurzaamheid.”

Naast dat het bedrijf alles kan realiseren wat met installatietechniek te maken heeft is Perry ook een grote liefhebber van de “nieuwe” duurzame wereld. “Ik probeer ieder jaar naar Dubai te gaan. Daar bezoek ik de Sustainable City om de nieuwste duurzame technieken zelf te bekijken. Daar haal ik mijn inspiratie uit voor de toekomst.” Dat pionieren, nieuwe technieken gebruiken en nieuwe markten aanboren is iets wat hem altijd al heeft getriggerd. “Dat eerste duurzame huis waar wij aan bij hebben gedragen bijvoorbeeld, dat is wel een statement wat je dan maakt. Niemand kende ons in die wereld en zo ineens werden wij als de specialist gepositioneerd. Daar ben ik wel heel erg trots op.”

 “Ik probeer ieder jaar naar Dubai te gaan om de nieuwste duurzame technieken zelf te bekijken.”

Om bij te blijven met de veranderende technieken en ook voorbereid te zijn op die duurzame toekomst is scholing voor de monteurs een belangrijk onderdeel in het bedrijf van Faulhaber. “Een monteur komt vaak bij ons binnen met de basispapieren. Ze willen dan nog graag verder leren in het monteursvak, opleidingen volgen. Samen met onze HRM collega maken we een opleidingsplan zodat de monteur kan blijven doorleren en ondertussen ook alvast uren kan maken bij ons. Zo houden we de monteurs ook gemotiveerd om bij ons te blijven. Het vinden van nieuwe monteurs wordt namelijk een steeds groter probleem.”

Omdat dit alweer de laatste TOS reportage van 2020 is, wil Perry nog een boodschap meegeven aan alle TOS leden: “Dit jaar waren we wereldwijd in de ban van Covid-19, waarin de RIVM bepalend was voor onze samenleving. In 2021 gaan we voor het herstel van onze gezondheid en de economie. Speciale dank aan alle TOS-leden die onvoorwaardelijk achter de club zijn blijven staan. Ik wens iedereen fijne feestdagen, een gezond en sprankelend 2021 en we spreken de wens uit dat de deuren van de Grolsch Veste binnenkort weer open mogen gaan!”