Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

TOS Uitgelicht: Anouk Geerdink - "Ieder kantoor of werkplek is voor ons een potentiële klant"

Vanuit de TOS Businessclub wordt er elke week een lid uitgelicht. Door middel van een omvangrijke reportage krijgen leden de mogelijkheid om hun bedrijf hier te presenteren. Deze week Anouk Geerdink, werkzaam als hoofd binnendienst bij Leferink.

Img 6614 tos anoukgeerdink

Foto's: Barbara Trienen

Tekst: Michelle Morsink

We worden in Haaksbergen in een ruim pand, dat kleurrijk en dynamisch is ingericht, met een brede glimlach ontvangen door Anouk Geerdink van Leferink. Naast Leferink vind je in het pand ook KP interieur. Beide bedrijven zijn van dezelfde eigenaar en staan bekend om het maken en leveren van werkplekken waarin de mens centraal staat. Duidelijk is dat deze filosofie met volle overtuiging in het eigen pand is doorgetrokken. Hier is voor elk wat wils aan werkplekken. Van schommel tot bank en van rustig hoekje tot koffiebar.

Anouk is al geruime tijd te vinden in de TOS. Een omgeving waar ze met veel passie over spreekt. “Ik ben opgegroeid met voetbal en met de TOS. Vroeger heb ik zelf ook gevoetbald. Voordat ik bij Leferink werkte kwam ik al bij de TOS. Ik ging altijd met mijn vader mee. Nu ga ik vaak met een collega of met een klant.”

“Mensen moeten je kennen en weten wat je doet, dan pas kunnen ze je wat gunnen”

Al 16,5 jaar werkt Anouk bij Leferink. Ze heeft veel zien veranderen. Zowel in het bedrijf als ook in haar functie. “Ik begon ooit op de binnendienst, maar al vrij snel werd ik accountmanager. Ik ben nu hoofd binnendienst, eigenlijk meer hoofd vliegende keep, die zorgt voor een tevreden klant. Daarom doe ik van alles bij Leferink en werk ik er ook al zo lang. Ik ben veel op kantoor, maar ook nog steeds graag buiten te vinden bij de klant.”  

Een belangrijke factor in het werk van Anouk is haar netwerk. Juist door dat netwerk haalde zij al kort na het tekenen van haar eerste contract bij Leferink een mooie klant binnen. “Ook werd FC Twente al vrij snel klant. Dat is natuurlijk heel gaaf. Maar ook uit de TOS komen wel klanten. Je leert mensen kennen bij de TOS en als ze dan bezig gaan met inrichting of huisvestingsvraagstukken, dan denken ze aan mij. Ze weten wat ik doe omdat zij mij vaak zien. Mensen moeten je kennen en weten wat je doet, dan pas kunnen ze je wat gunnen.”  

Leferink houdt zich bezig met het ‘sleutelklaar’ inrichten van kantoren. Vaak vanuit een huisvestingsvraagstuk. “We hebben veel kennis over huisvesting en regelgeving omtrent werkplekken. Wij doen onderzoek naar het (bestaande) pand en kijken hoe we het zo optimaal mogelijk kunnen inrichten. Wij denken graag mee vanaf het begin. Dat doen we door te kijken naar de mens, de ruimte en de werkprocessen van de medewerkers. Karakter, nut en gezondheid zijn de drie pijlers waar wij ons op focussen. Karakter gaat over de cultuur van het bedrijf en bij gezondheid hoort onder andere akoestiek, klimaat en verlichting.” 

“Het kantoor wordt meer een clubhuis, de plek om te overleggen en elkaar te ontmoeten”

Zoals al eerder gezegd is KP interieur ook gevestigd in het pand aan de Tolstraat in Haaksbergen. “Als wij een project gaan inrichten maken we een plan. Vanuit dit plan gaan we het meubilair leveren. Al het standaard meubilair leveren wij, maar vaak komt er maatwerk bij kijken zoals bijvoorbeeld een balie. Dat is iets wat wij met KP interieur oppakken. Wij zitten altijd aan tafel bij de eindgebruiker en KP interieur vaak bij de architect of aannemer. Twee hele verschillende projectsoorten, maar we kunnen elkaar daarin erg versterken. We doen en overleggen ook eigenlijk alles samen.”
 
En dat samenwerken is iets wat niet alleen onderling gebeurt, maar ook met de klanten heeft Anouk een goede band. “Vaak al jaren” zegt ze trots. “Van overheid, onderwijs en  zelfstandig ondernemers. Ieder kantoor of werkplek is voor ons een potentiële klant.”  

Momenteel krijgt Anouk veel vraagstukken over huisvesting op haar bordje. “Nu hebben we natuurlijk vraag naar spatschermen en wanden tussen bureaus. Maar we maken ook ontwerpen voor 1,5 meter kantoren. Daarnaast gaan mensen nu ook nadenken over hoe, en of ze in de toekomst naar kantoor willen gaan.” Het is voor Anouk duidelijk dat het kantoor en de werkomgeving gaat veranderen. “Het wordt meer een clubhuis, de plek om te overleggen en elkaar te ontmoeten. De administratieve-, en concentratiewerkzaamheden kunnen straks ook prima thuis gedaan worden.”