Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Tommy Stroot na dit seizoen naar VfL Wolfsburg

Tommy Stroot maakt na dit seizoen de overstap naar VfL Wolfsburg. De 31-jarige hoofdtrainer van FC Twente Vrouwen vertrekt na vijf seizoenen bij FC Twente en gaat vanaf komende zomer aan de slag voor de Women’s Champions League-finalist. Stroot had bij FC Twente nog een contract tot 2022.  

Tommy stroot
"Ben heel blij met deze kans en dankbaar dat FC Twente mee wilde werken.”

“Het is toch wel een droom die uitkomt voor mij”, vertelt Tommy Stroot. “Het is altijd onze ambitie om speelsters naar een hoog niveau te brengen, het Nederlands elftal of de top van Europa. Nu ben ik diegene die zelf deze stap mag maken. Ik ben heel blij met deze kans en dankbaar dat FC Twente mee wilde werken.”

“Het is goed dat het zo vroeg in het seizoen bekend is wat er volgend jaar gaat gebeuren. Ik ben nu bezig aan mijn vijfde seizoen bij FC Twente. Ik heb hier altijd fantastisch gewerkt en de ervaring die ik hier heb opgedaan heeft mij als trainer beter gemaakt. Uiteraard ligt de focus dit seizoen bij FC Twente Vrouwen. Deze beslissing zal dan ook geen enkele invloed hebben op de prestaties.”    

Technisch Manager René Roord: “Natuurlijk vinden we het heel jammer dat Tommy na dit seizoen vertrekt bij ons. Het is voor hem als trainer een geweldige stap om in de absolute top van het vrouwenvoetbal te gaan werken. Tommy heeft nog een tweejarig contract bij FC Twente en daar hebben we met VfL Wolfsburg overeenstemming over bereikt. Vier jaar geleden kwam Tommy naar FC Twente en hij heeft zich hier verder kunnen ontwikkelen als trainer. We mogen er best trots op zijn dat na zijn voorganger Arjan Veurink, die naar de staf van Oranje vertrok, opnieuw een trainer zo’n mooie stap maakt.”   

Over Tommy Stroot
Tommy Stroot werd in 2016 aangesteld als hoofdtrainer van FC Twente Vrouwen, hij volgde Arjan Veurink op bij de club. Stroot was daarvoor vier seizoenen trainer van het Duitse SV Meppen. In 2019 werd Tommy Stroot landskampioen met FC Twente Vrouwen en veroverde afgelopen seizoen de Eredivisie Cup. In 2016 en 2019 reikte FC Twente Vrouwen tot de achtste finales van de UEFA Women’s Champions League. Afgelopen jaar werd het daarin uitgeschakeld door de latere finalist VfL Wolfsburg.

Tommy Stroot: 'Wil ons verhaal hier wel afmaken'

https://youtu.be/5gQzfaD4amk