Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

​Tien individuen in beeld voor ongeregeldheden bij laatste thuiswedstrijd

Afgelopen zondag liepen de emoties bij het voorlopig laatste Eredivisieduel van FC Twente hoog op. In een aantal gevallen te hoog. De wedstrijd werd ontsierd door vuurwerk – waarna de wedstrijd twee keer moest worden stilgelegd – en na afloop ging een aantal individuen de grens over. Ook letterlijk, want een aantal van hen klom vanuit de gracht het speelveld op. De afgelopen dagen zijn samen met de veiligheidspartners (gemeente, OM, KNVB en politie) de beelden bestudeerd en de vervolgstappen bepaald.

Logo header 1

Er zijn op dit moment tien individuen in beeld die betrokken zijn bij de genoemde ongeregeldheden. Van de meesten is de identiteit inmiddels vastgesteld.
 
De politie is naar aanleiding van de diverse incidenten zondag een strafrechtelijk onderzoek gestart. De identiteit van de twee mannen die het veld zijn opgelopen is bekend.
 
Erik Velderman: “Natuurlijk hebben wij er begrip voor dat er veel emotie is na dit verschrikkelijke seizoen. Die voelen we zelf ook. We weten ook dat niet iedereen daar op dezelfde manier uiting aan geeft. Maar wat er zondag is gebeurd, dat kunnen we nooit accepteren. Daarvoor geldt geen enkel excuus. In de rest van het stadion merkte je ook dat men zich hier van distantieerde. Wij hebben de afgelopen dagen meerdere supporters gesproken die – al dan niet voortijdig – het stadion hebben verlaten met een slecht gevoel, terwijl zij juist kwamen om de club op een positieve manier te steunen in deze voorlopig laatste Eredivisiewedstrijd. Steun die we ook voelen als we kijken naar de seizoenkaartverkoop. Ontzettend spijtig dat er zondag is gebeurd, wat er is gebeurd. Natuurlijk onderzoeken we hoe het kan dat er vuurwerk binnenkomt. Het enige wat ons te doen staat is de verantwoordelijke individuen keihard aanpakken. We willen hen gewoon niet meer in ons stadion hebben. Een aantal van hen zal een levenslang stadionverbod krijgen als het aan ons ligt. Ik blijf het zeggen: het kan niet zo zijn dat een kleine groep raddraaiers het voor al die goedwillende supporters verpest. Samen met onze veiligheidspartners nemen we de gepaste maatregelen.”
 
De schade aan het veld als gevolg van het vuurwerk bedraagt 2000 euro. De club zal deze schade verhalen op de verantwoordelijke individuen.