Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Thuis tegen Ajax: “Stijgende lijn doortrekken”

Dinsdagavond, om 19.30 uur, zal FC Twente Vrouwen het competitieduel tegen Ajax inhalen op Sportcampus Diekman in Enschede. De wedstrijd tegen de nummer twee in de Eredivisie Vrouwen zou op zondag 9 februari worden gespeeld, maar werd in verband met de storm afgelast. Ashleigh Weerden blikt vooruit op het belangrijke inhaalduel.

Ave 4765
"Het is een kwestie van alles geven." 

Op zondag 9 februari leek de competitie na een lange winterstop eindelijk te worden hervat. Met de thuiswedstrijd tegen Ajax stond er direct een topper in de Eredivisie Vrouwen op het programma. De storm zorgde ervoor dat er niet werd gespeeld. “We hadden het al zien aankomen”, zegt Ashleigh Weerden. “Maar het slechte nieuws kwam wel als een teleurstelling. We hadden er erg veel zin in.” Ook de week erop kon er vanwege storm niet worden gevoetbald. Het duel met VV Alkmaar ging op de schop, waardoor de hervatting van de competitie voor FC Twente Vrouwen nog langer op zich liet wachten. De vrouwen van FC Twente lieten zich er niet door van de wijs brengen. Met een 0-2 overwinning in Alkmaar werd vorige week de competitie uitstekend hervat.

Focus

Na de overwinning op VV Alkmaar mocht FC Twente Vrouwen al snel weer aantreden. Afgelopen vrijdag werd PSV met 4-2 verslagen in de finaleronde van de Eredivisie Cup. “Dat geeft veel vertrouwen”, zegt Weerden. ‘We hebben een hele goede wedstrijd gespeeld, en zijn boven onszelf uitgestegen. Als we deze lijn doortrekken kunnen we Ajax heel veel pijn doen.”

Komende vrijdag staat de returnwedstrijd tegen PSV op het programma. Het is daarom een drukke week voor FC Twente Vrouwen. Ashleigh Weerden: “Twee toppers wil je allebei winnen. Het is een kwestie van alles geven. Het mag dan een zware week zijn, maar zulke wedstrijden zullen wel moeten worden gewonnen. We zullen de focus er deze week echt bij moeten houden. Je bent bezig met herstellen, en het opnieuw opladen voor de volgende wedstrijd. Gelukkig hebben we meiden op de bank die net zoveel energie kunnen brengen als de meiden op het veld.”

Over het vervolg van de tweede seizoenshelft is Weerden positief. “Ik denk dat er heel veel mogelijk is. We zijn in de race voor alle prijzen. De beker, de Eredivisie Cup en de landstitel. Dat zijn drie prijzen die we allemaal nog willen winnen. We zijn goed op weg, dus ik zie het positief in.”