Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Throwback Thursday… VVV Venlo-FC Twente

Zaterdagavond om 18.45 uur speelt FC Twente tegen VVV-Venlo de dertiende wedstrijd van het seizoen. De uitwedstrijd in Venlo staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. De voorbeschouwing op het treffen van dit weekend.

Img 7279

VVV-Venlo staat met negen punten op een vijftiende plek. De ploeg van trainer Hans de Koning wist dit seizoen twee keer te winnen Heracles Almelo (3-2) en FC Emmen (5-3), speelde drie keer gelijk en verloor zeven keer. Naast de Eredivisie is VVV-Venlo ook nog actief in de beker. Zij speelde afgelopen woensdag tegen Almere City voor de tweede ronde van het bekertoernooi. Die wedstrijd eindigde in een 1-4 zege. 

Historie

Het wordt voor FC Twente de zeventiende uitontmoeting tegen VVV-Venlo. FC Twente wist er daarvan vijf te winnen, speelde er acht keer gelijk en verloor vier keer. 

Vorig seizoen speelden de clubs voor het laatst tegen elkaar. Die wedstrijd eindigde in een overwinning voor VVV-Venlo (2-1). In de eerste helft kwam FC Twente op achterstand door doelpunten van Peter van Ooijen en Ela Soriano. Na de 2-0 wist FC Twente snel te reageren via een doelpunt van Haris Vuckic. Dit was uiteindelijk niet genoeg om de wedstrijd om te buigen. De clubtopscorers van FC Twente tegen VVV-Venlo zijn Bryan Ruiz en Ab Gritter beiden met vier goals. Voor VVV-Venlo is dat John Taihuttu ook met vier goals.

Historie VVV-Venlo-FC Twente

Laatste vijf uitduels tegen VVV-Venlo
11-09-2010 VVV Venlo - FC Twente1-2
06-05-2012 VVV Venlo - FC Twente4-2
21-04-2013 VVV Venlo - FC Twente2-2
01-04-2018  VVV Venlo - FC Twente0-0
24-11-2019 VVV Venlo - FC Twente2-1