Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

​Throwback: FC Twente - VVV Venlo

Zondagmiddag (14.30 uur) staat in De Grolsch Veste de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo op het programma. Het duel, dat onder leiding staat van scheidsrechter Martin van den Kerkhof, is het 17e treffen in Enschede tussen beide teams. Twaalf keer bleven de punten in Enschede, drie keer werd het gelijk en een keer won VVV-Venlo. De voorbeschouwing op het duel van dit weekend. 

Kto 6206 1 0

Historie FC Twente - VVV

Een van de zeges die FC Twente behaalde op VVV-Venlo was in 2009. De gasten kwamen die avond in De Grolsch Veste op voorsprong, maar door doelpunten van Ruiz en Douglas werd een 2-1 zege behaald.In onderstaande videoplayer de terugblik op dat duel.

In augustus 2017 stonden de laatste FC Twente - VVV Venlo op het programma. Die dag won VVV de eerste competitiewedstrijd in Enschede (1-2). Vito van Crooy en Jerold Promes scoorden voor VVV, Tom Boere voor FC Twente. Tijden het seizoen 2012-2013 won FC Twente met 1-0 en de twee edities ervoor eindigde in respectievelijk een 2-1 en 4-1 zege. 

Topscorers 
Manuel Sanchez Torres, Bryan Ruiz, Ab Gritter wisten tegen VVV-Venlo allen vier keer te scoren voor FC Twente. Daarmee waren zij het meest doeltreffend tegen de Limburgers. Aan de zijde van VVV scoorde Jos Luhukay (4x) het vaakst tegen Twente. Steven Berghuis, Danny Holla, Arno Arts, Willem Janssen, Ruud Kool, Rik Platvoet en Gerald Sibon hebben gemeen dat ze het shirt droegen van zowel FC Twente als VVV-Venlo. Hans de Koning, bezig aan zijn tweede seizoen bij VVV-Venlo, was vanaf 1988 vijf jaar de doelman van FC Twente. 

Dit seizoen
Eerder dit seizoen eindigde het onderlinge treffen in Venlo in een 1-2 zege voor FC Twente. Danilo en Luka Ilic zorgden voor een 0-2 voorsprong, waarna Linthorst de 1-2 maakte. 

VVV-Venlo staat momenteel op een 14e plaats met 16 punten. Na de wedstrijd tegen FC Twente kwam VVV in 2020 nog in actie tegen PSV (4-1 nederlaag). De ploeg is 2021 goed begonnen. Thuis werd gewonnen van Willem II (2-1) en gelijkgespeeld tegen Heerenveen (1-1). Bij ADO Den Haag werd een 1-4 zege behaald met vier goals van Georgios Giakoumakis. De 26-jarige spits is dit seizoen in 17 wedstrijden al 16 keer trefzeker voor de ploeg van trainer Hans de Koning.

Throwback - FC Twente - VVV Venlo (2009-2010)