Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Terugblik: Winst op FC Groningen (3-1)

Trainer Ron Jans en aanvoerder Wout Brama zijn het er na afloop over eens: de wedstrijd tegen FC Groningen (3-1 winst) leverde vrijdagavond drie punten op, maar met name op basis van de tweede helft is er ruimte voor verbetering in het spel van FC Twente. 

Ave 0902

Statistieken

Ron Jans: “In de eerste helft hebben we de voorsprong gepakt doordat we regelmatig met succes hoog druk hebben gezet, zo ballen hebben veroverd en ook goals hebben gemaakt. Maar in de tweede helft kregen we de druk er niet meer op. Voor de wedstrijd heb ik het al gezegd: als we meer wedstrijden willen winnen, moeten we aan de bal beter zijn. Als je zo veel ballen verliest en onnodig snel lang speelt, word je moe en ben je alleen maar aan het schakelen. Dan wordt het flipperkastvoetbal. De winst moet zijn dat we de bal langer in de ploeg houden. Die pijn wordt nu vergoed door de overwinning. Maar we moeten kritisch blijven, want Groningen was in de tweede helft de betere ploeg.” 

“Drukzetten kostte energie” 

Brama staat achter de woorden van zijn trainer. “De eerste helft hebben we het goed gedaan, met hoog drukzetten. Dat kostte wel veel energie. Groningen voetbalde er wel eens onderuit, maar we hebben daardoor ook kansen gecreëerd. We hadden misschien wel vier of vijf goals kunnen maken. In de tweede helft hebben we het slechter bespeeld. Toen kregen we de druk er niet op, ook omdat we wat leeg gespeeld waren.” Uiteindelijk maakte FC Twente in de eerste helft twee goals, al keurde de VAR de ogenschijnlijke openingstreffer van Václav Cerny af. Brama: “Zo heb je elke week wel een momentje, nu was ie tegen ons.” Enkele minuten voor tijd gooide Alexander Jeremejeff het duel in het slot: 3-1.

Foto's: Anja Veurink, Gerrit Snippert & Frank Hillen