Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Terugblik: Rollin' Dinner Ibiza-style

Witte ballonnen, een lichtketting en meterslange slingers met witte stroken wapperen tussen de bomen. De zon schijnt volop en de temperatuur is hoog, zo rond de 30 graden. Bij de Houtmaat, net buiten Hengelo, is het op deze donderdagmiddag tropisch. Ibiza-tropisch om precies te zijn.

34685771 1737488642966467 5061157017423446016 o

Zo’n 130 bezonnebrilde en in zomerswitte kleding gestoken TOS-leden steken bij de Houtmaat de lange benen in een klassieke Kever cabrio. Het dak naar beneden, de wind in de haren. 30 anderen kiezen voor wat meer comfort en stappen in een van de luxe wagens van Huiskes-Kokkeler met airconditioning. Met een vaantje van FC Twente aan de achteruitkijkspiegel trappen we het gaspedaal in: op weg naar ons avondeten.

Met een verkoelend flesje water in de ene hand en de wegenkaart in de andere zoeken we de kortste route naar 3 locaties. We komen uit achter de Enschedese Lawn Tennisclub waar Yuzu Asian Grand Café ons in de schaduw verblijdt met heerlijke sushi. Boenders Catering trakteert op tonijn met gamba’s en een stukje rundvlees bij de rustieke Westerveldmolen in Tilligte. En Danny Lubbers van Meeting&Events serveert heerlijke vitello tonato in een weiland in Het Stift. Op alle drie de locaties zorgen strobalen en tentdoeken, lange slingers en een brandende zon voor een relaxte Ibiza-sfeer.

Na zo’n 60 kilometer arriveren we, auto voor auto, weer bij de Houtmaat. Daar verwelkomt Neef’s Kebab Foodtruck ons met döner, dürüm en broodjes. Ernaast verse koffie en thee van Coffee Fresh. We nemen plaats aan witgedekte tafels op een groen gazon. We laten onze enigszins oververhitte lichamen afkoelen met een glaasje bier, wijn of frisdrank. Praten bij met wie er ook maar naast ons zit. En wie durft, probeert de waterpijp of waagt een dansje op de muziek van Supercharged die afwisselend layed back en uptempo is.

Het relaxte Ibiza-gevoel op deze zomerse namiddag en avond is hoog. Een groot dankjewel aan hoofdsponsor Coffee Fresh, aan alle culinaire sponsoren en aan Event Creators, Viking Entertainment en natuurlijk Carolien Abbink voor de altijd prachtige foto’s.

Metin Inan: “Gladde schoenen op gladde pedalen, geen rembekrachtiging en geen stuurbekrachtiging. Je moest er wél wat voor doen. Maar mooi is het zeker, zo toeren in een Kever Cabrio. De wegenkaart erbij met af een toe een beetje hulp van Google. Alles was weer op en top verzorgd, zoals we dat gewend zijn van de TOS. Misschien een volgende keer de party op een vrijdag?”