Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Terugblik: Golfdag


Een geconcentreerde blik, getrainde kuiten en aan de linkerhand een witte handschoen voor maximale grip. Ziedaar de FC Twente-supporter in zijn hoedanigheid als golfer. Hij weerstaat wolken, zon, regen en wind. Want competitief als ‘ie is, doet hij natuurlijk fanatiek z’n best. Plaats van handeling: Golf- & Landclub Ahaus.

36868120 1785945838120747 8062913405809328128 n

Vandaag trokken we en masse de grens over voor een dagje golfen mit Deutsche Gründlichkeit. Dat brengt allerlei uitdagingen met zich mee. Voor de golfers met een GVB op zak betekent het dat ze 18 holes spelen op een baan die ze niet kennen. Voor degenen die meedoen aan de clinic zit het ‘m in de wens een perfecte swing uit te voeren op basis van de verkregen Duitse aanwijzingen.

Aan het eind van de middag, na alle inspanningen, ziet het terras van de Golfclub er dan ook uitnodigend uit. En onder het genot van een verkoelend glas Weizen met een vlammetje erbij is het goed nabespreken. Ondertussen beraadt de jury zich over de verrichte prestaties. Voor ze die bekend maken, vertelt Laurens ten Den over theaterstuk STORK! dat in het najaar wordt opgevoerd in Hengelo. Een voorstelling die gaat over dromen en daden, opkomst en ondergang. Kaarten voor STORK! zijn een deel van het prijzenpakket van vandaag.

De clinic telt vier winnaars. Hilde van der Veer en Sander Nijland winnen de Nearest to the pin. Cindy Agterberg en Akif Cay hebben het putten het best onder de knie. Bij de 18 holes-wedstrijd wint Koen Venema de Nearest to the pin en winnen Mariel Mersman en Bjorn Markerink The longest drive. Koen Venema wint zelfs tweemaal. Hij eindigt op de eerste plek van het klassement van deze golfwedstrijd met ¾e handicapverrekening.


Meryem Inan, Twents Carmel College (TCC): “Ik ben wildenthousiast over de golfdag. Het was weer zo’n bijeenkomst waarop je lekker kunt netwerken. En daarbij vind ik golfen een ontzettend leuk spelletje. De baan was onbekend, dus dat was best lastig, maar wij hadden Irma Koehorst. Zij kende de baan wel en kon ons mooi uitleg geven. Misschien leuk om een volgende keer Texas Scramble te spelen in plaats van Stableford. Je speelt dan net zoveel holes, maar dan in minder tijd.”

Met dank aan alle sponsoren: Hassink Drukkers, Baan Twente, TKF, Golf- & Landclub Ahaus en Theaterspektakel STORK!