Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Teleurgesteld over het resultaat"

Bij FC Twente overheerst de teleurstelling na de 2-1 nederlaag tegen VVV-Venlo. FC Twente stond bij rust met 2-1 achter en kreeg het in de tweede helft niet voor elkaar de stand gelijk te trekken. "We zijn teleurgesteld over het resultaat", zegt trainer Gonzalo Garcia na afloop.

Vvv venlo%20fc%20twente%20%2812%29
VVV had grotere wil om te winnen

Met name in de eerste helft had FC Twente veelvuldig de bal. "Iedereen kan de bal in de ploeg houden. Maar je moet niet voetballen om het voetballen. Je moet een doel hebben en de momenten lezen", stelt Garcia. "VVV gaf weinig ruimte weg, maar er waren nog steeds ruimtes die we hadden moeten benutten." Dat deed FC Twente niet en in een tijdsbestek van enkele minuten stond er een 2-0 achterstand op het scorebord. Die marge kwam FC Twente niet te boven, het bleef bij 2-1. "VVV was sterker en agressiever dan wij. Ik had het gevoel dat VVV een grotere wil had om te winnen, dat gaf uiteindelijk de doorslag."

Schenk: "Gooiden de wedstrijd weg"

Xandro Schenk zag dat FC Twente de wedstrijd uit handen liet glippen. "We gooiden onze wedstrijd in vijf minuten weg. We hadden de wedstrijd onder controle en komen uit het niets met 2-0 achter." In de tweede helft ging het moeizaam voor FC Twente. Waar doelman Joel Drommel meerdere keren reddend optrad, brachten de Tukkers aanvallend weinig. En dat terwijl FC Twente zich vlak voor rust een betere uitgangspositie had verschaft, door de 2-1 te maken via Haris Vuckic. "Meteen na de rust kregen we een goede kans via Joel Latibeaudiere. Als je die maakt, ga je makkelijker voetballen. Maar daarna zie je dat het gehaast wordt en speel je niet meer zoals in de eerste helft."

Vuckic: "Had er drie kunnen maken"

Hoewel Vuckic voor de aansluitingstreffer zorgde, overheerst ook bij hem de teleurstelling. "Ik had er drie kunnen maken vandaag. Dan zouden we de drie punten hebben gehad. Dus dit is zowel voor het team als voor mijzelf teleurstellend", aldus de aanvaller. "We kwamen in de eerste helft tot goede kansen, maar dan zie je hoe het voetbal werkt: als je niet scoort, krijg je ze tegen. Als we de voorsprong hadden gepakt, was het voor ons makkelijker geweest. We hebben VVV vandaag niet in een oncomfortabele positie gedwongen."