Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Tegenstander van dit weekend… Willem II

Zaterdagavond (21.00) speelt FC Twente de uitwedstrijd tegen Willem II. De vijfde competitiewedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. Willem II, ook dit seizoen onder leiding van Adrie Koster, staat momenteel op de elfde positie. De wedstrijd is zaterdag te zien op FOX Sports 2. 

Wil twe 01

Willem II staat op de ranglijst vier plaatsen onder FC Twente. De ploeg begon dit seizoen met een verlies tegen SC Heerenveen (2-0). Willem II herstelde zich een week later met een ruime overwinning op Heracles Almelo (4-0) en er werd een week later gelijkgespeeld tegen FC Emmen (1-1), daarna werd er verloren van Feyenoord (1-4). Willem II maakte dit seizoen haar rentree in Europa. De Luxemburgse opponent werd eenvoudig verslagen, maar in de 3e kwalificatieronde van de Europa League werd het uitgeschakeld door de Rangers (4-0) 

De selectie van Willem II vormt een mix van ervaren spelers en jonge talenten. De ploeg heeft met spelers als Ruiter, Peters en Van der Heijden een hele ervaren achterhoede. Het middenveld en de aanval bestaan in tegenstelling tot de achterhoede vooral uit jonge spelers. Een speler die tot nu toe erg opvalt is Vangelis Pavlidis, hij heeft drie van de zes goals gemaakt voor Willem II en is daarmee topscorer van het team. De 21-jarige Griek scoorde vorig seizoen elf keer in 25 duels. 

Historie

Het wordt voor FC Twente de 36e uit-ontmoeting in Tilburg. FC Twente wist er 16 te winnen, speelde 10 keer gelijk en verloor 9 keer. De clubtopscorer tegen Willem II is Blaise Nkufo (13 goals) gevolgd door Jan Vennegoor of Hesselink (5 goals), voor Willem II is dat Lucas Andersen (4 goals). Op dit moment is er een speler van Willem II die voor beide clubs heeft gespeeld, Jorn Brondeel, deze zomer overgekomen van FC Twente. Enkele spelers die vroeger voor beide clubs hebben gespeeld zijn: Denny Landzaat, Jerson Cabral, Nicky Kuiper, Romano Denneboom en Sergio Zijler.

Laatste 5 ontmoetingen in Tilburg

16-9-2012Willem II - FC Twente2-6
6-3-2015Willem II - FC Twente2-2
2-4-2016Willem II - FC Twente2-3
4-12-2016Willem II - FC Twente3-1
15-10-2017Willem II - FC Twente
0-0

Throwback

In 2012 speelde FC Twente ook de 5e speelronde tegen Willem II. FC Twente won die wedstrijd met 2-6. Bekijk hieronder de samenvatting.