Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Talentvol vijftal tekent contract

FC Twente heeft vijf talentvolle jeugdspelers uit de eigen Voetbalacademie voor meerdere seizoenen aan de club weten te binden. Thijs van Leeuwen, Mees Hilgers, Achraf Madi, Giovarny Sluiter en Simon Seppenwoolde tekenden donderdag een contract bij de club.

Logo header 1

Evert Bleuming: “Het is mooi dat we deze vijf jongens voor langere tijd voor FC Twente hebben kunnen vast leggen. Vij­­f talenten met potentie, die afgelopen maanden op het trainingsveld en in wedstrijden al de nodige ervaringen hebben opgedaan bij hogere teams. Door hen die stap te laten maken willen we onze talenten meer uitdagen en prikkelen. Alles wordt ondergeschikt gemaakt aan de individuele ontwikkeling van de jeugdspelers. Dit seizoen zijn we begonnen met deze nieuwe structuur binnen onze Voetbalacademie, de levensader van de club. Een nieuwe werkwijze met als einddoel om meer spelers af te leveren bij het eerste elftal.”

Thijs van Leeuwen: "Geeft mij vertrouwen"

Thijs van Leeuwen (17), speler van FC Twente onder 19, komt vanaf zijn negende jaar uit voor de Voetbalacademie en speelde daarvoor bij vv Heerde. Dit seizoen maakte Van Leeuwen al enkele keren deel uit van de selectie van Oranje onder 18 en kwam hij al uit voor Jong FC Twente. “De club heeft een duidelijk plan met jeugdspelers en het geeft mij vertrouwen dat ik daar deel van uit mag maken. Anderhalf jaar geleden heb ik mijn eerste jeugdcontract getekend en dat FC Twente dit wilde openbreken zie ik als een heel mooie beloning”, vertelt de middenvelder. 

Mees Hilgers: "Speciaal moment" 

De zeventienjarige Mees Hilgers maakte in 2011 de overstap van Sparta Nijkerk naar de Voetbalacademie. Hilgers trainde ook al mee met Oranje onder 18 en onlangs maakte de verdediger zijn debuut in de basis voor Jong FC Twente. “Dit contract is voor mij een beloning voor het harde werken al die jaren in de jeugd”, weet Hilgers. “Ik heb er veel voor overgehad en dan is dit een speciaal moment. Wanneer je als jeugdspeler ervaringen op mag doen bij hogere teams helpt dat echt. Ik sta nog aan het begin van mijn carrière en mijn volgende doel is om het eerste elftal van FC Twente halen en dan met de club spelen op het niveau waar het hoort."

Achraf Madi: "Motiveert nog meer om het eerste te halen"

De zestienjarige Achraf Madi, speler van FC Twente onder 17, is de jongste van het vijftal. De middenvelder maakte deze zomer een deel van de voorbereiding mee met de eerste selectie. Madi speelt sinds twee seizoenen in de jeugdopleiding van FC Twente en kwam daarvoor uit voor AFC. “Ik heb een goed eerste jaar beleefd hier en heel mooie ervaringen opgedaan als jonge speler. Ik ben blij dat ik de keuze voor de Voetbalacademie heb gemaakt. Dit contract zie ik als een beloning en motiveert mij nog meer om het eerste te halen.”

Giovarny Sluiter: "Heel mooie ervaringen"

De zestienjarige Giovarny Sluiter, die in over kwam van SVI Zwolle, is aanvaller van FC Twente onder 17 en maakte dit seizoenen ook al minuten voor Jong FC Twente. “Dat waren heel mooie ervaringen. Wanneer je als jeugdspeler weerstand krijgt tegen oudere jongens leer je daar veel van, echt een verschil met jeugdvoetbal. Ik train vaak mee met Onder 19 en ik hoop dit seizoen ook met het eerste op het trainingsveld te staan.”

Simon Seppenwoolde: “Dit contract maakt me trots”

Vijf seizoenen geleden maakte Simon Seppenwoolde de overstap van Excelsior ’31 naar de FC Twente Voetbalacademie. De zestienjarige aanvaller uit Rijssen komt dit seizoen uit voor FC Twente onder 17. “Dit contract maakt me wel trots”, vertelt Seppenwoolde. “En is een mooie motivatie om er nog meer voor te gaan. Het voelt goed dat de club vertrouwen in mij heeft.”Foto's: Bas Everhard