Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Talent Tuesday: Leergierige jongens van Onder 13

Op Talent Tuesday is er aandacht voor een team van de FC Twente Voetbalacademie. Deze week de aftrap met FC Twente onder 13, het team van trainer Olivier Amelink. Afgelopen weekend speelde de ploeg met 3-3 gelijk bij Vitesse. "Er wordt hard en goed getraind en daardoor wordt het trainingsniveau steeds hoger."

Imgl8528 0
"Trainingsniveau steeds hoger"

FC Twente onder 13 leverde vorig jaar een knappe prestatie door op een derde plek in de Eredivisie te eindigen. Met 21 punten uit veertien wedstrijden liet het clubs als Ajax en PSV achter zich. Hierdoor speelt het team dit seizoen weer op het hoogste niveau uit. Vorig seizoen stond het team onder leiding van Luc Stolker (dit jaar trainer Onder 14) en dit seizoen wordt Onder 13 getraind voor Olivier Amelink. 

De Onder 13-selectie staat dit seizoen na vijf wedstrijden op een zesde plek in de Eredivisie. “Aan de stand op de korte termijn lijkt het misschien alsof het niet goed gaat, maar ik zie op het trainingsveld heel veel dingen die wel goed gaan. Er wordt hard en goed getraind en daardoor wordt het trainingsniveau steeds hoger. Daarnaast ontwikkelen de spelers zich goed. Al met al ben ik erg tevreden", vertelt Amelink, die aangeeft dat het grote verschil tussen de Onder 12 en Onder 13 de toename van de trainingsfrequentie is.

“De spelers van onder 13 hebben vijf trainingsmomenten per week, terwijl de spelers van Onder 12 drie trainingsmomenten hebben. Hierdoor hebben we meer momenten in de week om de jongens te beïnvloeden.” Volgens Amelink vraagt de overgang van een half veld naar een volledig veld ook veel aandacht. "Met Onder 13 trainen we namelijk elke training ook veel voetbaltechnische zaken alleen wordt dit gecombineerd met wat grotere vormen, omdat ze in grotere afstanden en aantallen spelen. Door duidelijk aan te geven wat we van ze verwachten, kunnen we ze hierbij helpen.”

Als het over doelstellingen gaat, weet Amelink goed wat hij samen met de spelers wil bereiken. “Iedere speler moet binnen zijn potentieel zich optimaal kunnen ontwikkelen. Daarnaast willen we zoveel mogelijk spelers door laten stromen naar de Onder 14-selectie. De jongens van onder 13 zijn stuk voor stuk leergierige en slimme gasten dus we kunnen snel stappen zetten.”

FC Twente onder 13 neemt het dinsdag (vanavond) in een oefenwedstrijd op tegen FC Emmen. Voor komend weekend staat de competitiewedstrijd tegen Ajax op het programma. Zaterdag om 12.30 uur op het Trainingscentrum in Hengelo.