Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

SV Glanerbrug haalt scorebord terug naar Het Diekman

Het bezoeken van wedstrijden vanuit Glanerbrug, 100% verlenging van de seizoenkaarten, het bezorgen van broodjes Twenteham, een rozenactie voor verschillende verzorgingstehuizen en het renoveren van de tribune op Sportcampus Diekman. Supportersvereniging Glanerbrug bestond onlangs een jaar, maar is nu al niet meer weg te denken bij alle supportersverenigingen van FC Twente. Als ultieme bekroning op een betrokken eerste seizoen  haalde de vereniging het oude scorebord terug naar Sportcampus Diekman.

05
"We wilden het echt met onze eigen jongens doen."

Na de verhuizing naar het Arke Stadion in 1998 werd het scorebord uit Het Diekman verplaatst naar Sportclub Rekken.“Daar zijn we een kijkje gaan nemen”, vertelt Joffrey Vogelzang, voorzitter van SV Glanerbrug.  “Het leek ons als nieuwe supportersvereniging een mooie uitdaging, maar het bleef niet bij het terughalen van het bord. Het werd een complete renovatie.”

“We hebben het scorebord opgehaald met een vrachtwagen”, zegt Vogelzang. “We hebben het gestript en zijn toen gaan kijken hoe we het beste zouden kunnen aanpakken. Het scorebord moet immers wel weer een tijdje mee kunnen. Gelukkig zijn er in Glanerbrug ook heel veel handige mensen. We wilden het echt met onze eigen jongens doen. Dat lukt tot nu toe aardig. Je merkt dan dat het gaat leven, we hebben inmiddels veel positieve reacties ontvangen. Het is mooi om te zien hoe FC Twente weer kleur krijgt op Het Diekman met het iconische scorebord dat herinneringen oproept bij de supporters.” 

“We zijn een nieuwe vereniging. Dan is dit een mooi bruggetje om een meerwaarde te kunnen zijn”, zegt Wouter Middelhof, bestuurslid van SV Glanerbrug. “In Glanerbrug kennen we echt noaberschap. Maatjes, leden. Die hebben allemaal geholpen. Iemand uit Glanerbrug stelde zelfs zijn eigen trailer beschikbaar. Iedereen doet zijn ding, we helpen elkaar waar we kunnen. Sponsoren en leden. Of die leden nou fanatiek zijn, of gewoon technisch. Ik vind dan ook dat we uniek moeten zijn. Als je iets doet, zorg dan dat je de eerste bent.”

Het is een mooie bekroning op het eerste jaar.

Het is een mooie bekroning op het eerste jaar. Toch wil Supportersvereniging Glanerbrug vooral doorgroeien. “We willen mensen laten zien dat we bezig zijn met goede dingen”, zegt Wouter Middelhof. “Twente staat bovenaan, maar er is wel meer dan Twente. Het is FC Twente dat deuren voor ons opent. Dat biedt kansen waar we zuinig mee om moeten gaan. Zo creëren we mooie dingen die we dan weer willen teruggeven.” Joffrey Vogelzang: “De tijd vliegt voorbij. Maar als je na zo’n jaar achterom kijkt, dan is er genoeg gebeurd.”

Vorige week verkocht SV Glanerbrug ruim honderd T-shirts met daarop een afdruk van het scorebord. De opbrengst gaat in zijn geheel naar het project ‘Rood is onze Veste’. “Want wat is er nou mooier dan een rode Grolsch Veste?”, weet Wouter Middelhof.