Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

‘Supporter van elkaar’ wint Maatschappelijk Project Eredivisie

De Stichting ‘FC Twente, scoren in de wijk’ heeft dinsdag de prijs gewonnen voor beste ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’. Scoren in de wijk won deze prijs voor het project Supporter van Elkaar, waarbij kwetsbare gezinnen uit Enschede worden geholpen. De prijs werd uitgereikt in het RTL-programma Koffietijd. 

Scoren%20in%20de%20wijk
"Mooie mix van sport, cultuur, gezondheid en meedoen."

De jury: “Wat ons aansprak bij het project ‘Supporter van elkaar’ van FC Twente is de integrale aanpak: de focus ligt op gezinnen, niet op individuen. Bovendien is het een mooie mix van sport, cultuur, gezondheid en meedoen. Supporter van Elkaar is daarnaast schaalbaar, wat bij succes en het vinden van de juiste lokale en regionale partners tot een mooie en effectieve aanpak en bereik kan leiden. De club laat met dit project zien dat het deuren opent en een oplossing biedt voor problemen in de regio.” ADO Den Haag en FC Utrecht waren ook genomineerd voor deze prijs. Zij delen daarmee de tweede plaats in deze competitie.

Supporter van Elkaar

Teamleden van Supporter van Elkaar zetten zich in om kwetsbare Enschedese gezinnen te helpen die met meerdere problemen kampen, bijvoorbeeld rondom schulden en gezondheid. Via een intensief traject van samen sporten, groepsgesprekken en workshops worden de gezinsleden in staat gesteld hun situatie te verbeteren.

Bas Schreurs (Algemeen projectleider stichting ‘FC Twente, scoren in de wijk’): “De kracht van een voetbalclub is niet te onderschatten, zo blijkt. We pakken het nogal eigenzinnig aan: weinig bureaucratie, maar goed nagaan wat mensen daadwerkelijk nodig hebben en dan aan de slag gaan. De aanpak werkt wonderbaarlijk goed. De succesverhalen zijn inspirerend: het kost veel energie, maar het levert nog veel meer energie op.”

Deskundige jury

Een deskundige, onafhankelijke jury selecteerde de drie Eredivisieclubs. De jury bestaat uit Carole Thate (World of Johan Cruyff), Jaap de Groot (journalist) en Michiel Verboven (managing director VriendenLoterij). De VriendenLoterij stelt het totaalbedrag van 110.000 euro beschikbaar.

Michiel Verboven (managing director VriendenLoterij): “We werken met trots al 14 jaar samen als maatschappelijk partner van de Eredivisie om de maatschappij gezonder, vitaler, duurzamer én sterker te maken. Eredivisieclubs nemen steeds nadrukkelijker hun maatschappelijke verantwoordelijkheid, en dat ondersteunt de VriendenLoterij van harte.”

Uitzending bekendmaking Maatschappelijk Project Eredivisie