Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Supporter van elkaar: Dolphia in actie tijdens de Avond4daagse

Komende week staat in Enschede de traditionele Avond4daagse op het programma. Tussen de honderden deelnemers ook een groep inwoners uit de wijk Dolphia. Bewoners die via het Scoren in de wijk-project ‘Supporter van elkaar’ met een speciale betekenis gaan meelopen. Zij zamelen geld in voor Kirsten’s Kopgroep, een stichting die op een speciale wijze geld inzamelt voor het Hersentumorfonds.

1
“Het verhaal van Kirsten greep ons allemaal aan”

Stichting ‘FC Twente, scoren in de wijk’ presenteerde eerder dit seizoen het project Supporter van elkaar. Prominenten en in rondom de club zetten zich in voor Enschedese gezinnen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Samen gaan ze op vooral een sportieve en manier aan de slag.

Oud-speler Rik Platvoet is een van de selectieleden. Begin dit jaar gaf hij een ‘motivatie- en coachtraining’ en kwam ook Kirsten’s Kopgroep ter sprake. Een groep vrienden rondom Kirsten ten Thije, waarbij enkele jaren geleden een hersentumor is geconstateerd, fiets jaarlijks de Mount Ventoux op om geld in te zamelen voor het Hersentumorfonds. Ook dit jaar reizen zij in september af naar Frankrijk.

Chantal Krol is één van de initiatiefnemers uit Dolphia. “Het verhaal van Kirsten greep ons allemaal aan”, vertelt Chantal. “Samen met de wandelgroep uit Dolphia wordt er al twee keer in de week vijf kilometer gelopen, het is bijzonder dat we dit nu voor het goede doel kunnen en mogen doen. Het opzetten van het initiatief was niet moeilijk, er was direct veel enthousiasme en iedereen wil graag meedoen.’’

Platvoet: “Tijdens de gesprekken die we hadden met elkaar was het verhaal rondom Kirsten een heftig onderwerp. Ze waren onder de indruk hoe wij als vrienden dit hadden aangepakt en al snel had iedereen zoiets van: ‘Wij willen ook wat gaan doen’. Dat was echt super, hoe zij er afgelopen tijd met elkaar de schouders onder hebben gezet en nu gaan lopen voor het goede doel.”