Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Successen voor internationals FC Twente Vrouwen

Voordat volgende week de play-offs in de Eredivisie Vrouwen beginnen, verblijven diverse speelsters van FC Twente Vrouwen deze week bij de nationale (jeugd)ploeg. Het is een bijzondere voetbalweek voor de speelsters van FC Twente. Een overzicht van de resultaten. 

Weuro vanes

Renate Jansen, Kika van Es, Ellen Jansen en Cheyenne van den Goorbergh plaatsen zich met Oranje Vrouwen voor de finale van de Algarve Cup. Na overwinningen op Japan (2-6) en Denemarken (2-3) werd maandag tegen IJsland gelijkgespeeld: 0-0. Voldoende voor een plek in de eindstrijd tegen Zweden. De finale (19.30 uur) wordt live uitgezonden op FOX Sports. 

Voor Cheyenne van den Goorbergh kreeg de deelname aan de Algarve Cup een speciaal tintje. De speelsters van FC Twente Vrouwen maakte vrijdag haar debuut voor Oranje Vrouwen en scoorde direct bij haar eerste wedstrijd voor de Oranje Leeuwinnen. Van den Goorbergh maakte tegen Denemarken de 1-1. 

Oranje Vrouwen onder 19

Daphne van Domselaar, Bente Jansen, Licia Darnoud, Joelle Smits en Ashleigh Weerden namen deze week met Oranje Vrouwen onder 19 deel aan een internationaal toernooi in het Spaanse La Manga. 

Weerden scoorde twee keer in de gewonnen wedstrijden tegen Denemarken (4-0). Ook in de tweede poulewedstrijd had een speelster van FC Twente Vrouwen een belangrijke rol: Joëlle Smits scoorde vier keer tegen de leeftijdsgenoten van USA (6-0 zege). Tegen Italië (3-1) zorgden Bente Jansen (2x) en Smits (1x) voor de zege.