Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Succes voor Oranje Vrouwen, Evrard niet naar het WK

Door tweemaal te winnen van Denemarken zijn de Oranjeleeuwinnen een stap dichter bij het behalen van het WK-ticket. Renate Jansen kwam in de return bij Denemarken niet in actie. The Belgium Red Flames zijn uitgeschakeld in de Play-offs en zullen niet deelnemen aan het WK 2019 in Frankrijk. Oranje Vrouwen Onder 19 duidelijke winnaar van de eerste EK-kwalificatieronde.

42467780 2543023049046631 1764057993202106368 o

Oranjeleeuwinnen stapje dichter bij WK-ticket

Dinsdagavond speelden de Oranjeleeuwinnen tegen Denemarken in de Play-offs voor het bemachtigen van een WK-ticket. Vrijdagavond was Oranje al met 2-0 te sterk voor Denemarken en in de return was Denemarken de ploeg die als eerste wist te scoren. Echter wist Lineth Beerensteyn (oud-speelster van FC Twente Vrouwen) deze wedstrijd twee keer te scoren en dat bracht de stand op 1-2. Renate Jansen kwam in de return bij Denemarken niet in actie. In de finale van de Play-offs neemt Oranje het op tegen Zwitserland, deze twee wedstrijden zullen worden gespeeld in november.

Het Belgische vrouwenelftal gaat niet door naar finale Play-offs

'The Belgium Red Flames' speelden net zoals de Oranjeleeuwinnen mee in de Play-offs om in 2019 deel te kunnen nemen aan het WK in Frankrijk. Voor België werd Zwitserland de tegenstander, om een ronde verder te komen en kans te maken op het laatste ticket voor het WK, moesten ze in deze wedstrijden meer punten dan Zwitserland zien te winnen. België speelden vrijdagavond thuis tegen Zwitserland, deze wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. In de return bij Zwitserland wist België niet verder te komen dan een 1-1 gelijk spel. Nicky Evrard keepte beide wedstrijden in de Play-offs. Met gelijke punten en Zwitserland die meer uit-doelpunten heeft gescoord, gaat Zwitserland door naar de finale van de Play-offs ten koste van België. 

Oranje Vrouwen Onder 19 wint alle wedstrijden in EK-kwalificatieronde

Oranje Onder 19 speelde deze week in eigen land, drie wedstrijden in de EK-kwalificatieronde. Oranje Onder 19 startte tegen Albanië, dat werd een simpele 12-0 zegen. Daphne van Domselaar, Lynn Wilms en Naomi Hilhorst startte in de basis, met Hilhorst die in de 54e minuut wist te scoren. Voor de tweede wedstrijd stond Wit-Rusland op het programma, Oranje Vrouwen Onder 19 was weer te sterk, dit keer stond er 4-0 op het scorebord. Licia Darnoud, Joëlle Smits, Naomi Hilhorst en Lotte Jansen speelden tijdens deze wedstrijd, Smits wist deze wedstrijd één van de doelpunten te maken. Met de winst op Wit-Rusland was Oranje Onder 19 verzekerd van een plek in de volgende kwalificatieronde. Echter wilden zij het toernooi in eigen land goed afsluiten en de laatste tegenstander was Polen. Van Domselaar, Wilms en Smits startte in de basis, Hilhorst maakte in deze wedstrijd ook weer minuten. Joëlle Smits maakte het tweede doelpunt in deze wedstrijd al in de 9e minuut. Daarmee sloot Oranje Vrouwen O19 het toernooi af met drie terechte overwinningen en gaan zij door naar de volgende kwalificatieronde. 

Vrijdagavond staat er weer Eredivisie Vrouwen op het programma, FC Twente Vrouwen neemt het dan op tegen VV Alkmaar. De wedstrijd wordt gespeeld om 19.30 uur, op Sportpark AFC'34, in Alkmaar.