Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Stroot: ‘Sankt Pölten zal in de return risico moeten nemen’

FC Twente Vrouwen heeft haar eerste Champions League wedstrijd tegen Sankt Pölten weten te winnen. De Tukkers waren met 2-4 te sterk voor de club uit Oostenrijk. Fenna Kalma wist drie keer te scoren, het vierde doelpunt kwam op naam van Ashleigh Weerden. Hoofdtrainer Tommy Stroot is tevreden met het resultaat en kijkt uit naar de volgende wedstrijd.

Rj19091130155op

Tommy Stroot: “Wij hebben de wedstrijd benaderd als een normale wedstrijd, we wilden ons verhaal afmaken. Op internationaal niveau ben je ook afhankelijk van wat de tegenstander doet. De 0-4 stand was niet helemaal qua spel verdiend, Sankt Pölten was in fases ook gevaarlijk. We hebben uiteindelijk goed verdedigd en daarmee ook hun kansen afgenomen. Uiteindelijk staat er een overwinning en het is ontzettend knap hoe we dat als team hebben weggezet.”

Stroot is benieuwd wat Sankt Pölten de volgende wedstrijd gaat doen: “We weten nu wij met 2-4 hebben gewonnen, dat Sankt Pölten minimaal drie keer moet scoren om door te gaan naar de volgende ronde. Zij zullen initiatief moeten nemen en het spel gaan maken, daar wachten wij op. Zij zullen meer risico moeten nemen en daarmee hopen wij dat er ruimtes gaan vallen. Ik ben benieuwd naar de volgende wedstrijd.”

Op 25 september ontvangen wij Sankt Pölten in de thuiswedstrijd, om 19.00 uur wordt de return in de Grolsch Veste gespeeld.