Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Strijdbaar en gefocust richting zondag”

In de strijd tegen degradatie wacht voor FC Twente zondagmiddag op de een na laatste speeldag van het seizoen het belangrijke treffen tegen Vitesse. Vrijdagmiddag blikte trainer Marino Pusic vooruit op het duel in het Gelredome. 

Rj18040148399
"Dat er zo veel supporters bij zijn geeft aan hoe de club leeft"

Bijna duizend FC Twente-supporters zijn er zondagmiddag in Arnhem bij om de ploeg te steunen. “Dat is fantastisch, onze fans zijn dit seizoen thuis en uit altijd onze twaalfde man geweest. Dat er zo veel supporters bij zijn in Arnhem geeft ook aan hoe de club leeft en hoe groot de betrokkenheid is”, weet Pusic. “Zo lang er kansen zijn, zijn we aan onszelf, de club en de fans verplicht om alles te geven.”

De opdracht zondag in Arnhem is duidelijk: winnen. “We zijn zelf in deze situatie terecht gekomen en moeten niet naar andere ploegen kijken zondag, we moeten alleen met onszelf bezig zijn”, vertelt Pusic. “Afgelopen weken is er constant druk geweest. Dat is nu niet anders. We moeten zondag alles uit de kast halen voor een zege. Net als tegen Zwolle spelen we weer een finale. De spelers hebben in die wedstrijd mentale kracht en weerbaarheid getoond, dat was voor ons een bevestiging en geeft goede hoop richting zondag. We zijn strijdbaar en gefocust.”

Thomas Lam is geschorst voor het duel met Vitesse Of FC Twente kan beschikken over Luciano Slagveer, Adnane Tighadouini en Tom Boere zal morgen duidelijk worden. “Dit zijn onze vraagtekens richting zondag, morgen na de laatste training weten we dat definitief. We moeten ons richten op de jongens die er zondag wel bij zijn.”

Vitesse - FC Twente, aanvang 14.30 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis.