Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Streven naar zo veel mogelijk supporters bij eerste thuisduel

Vandaag begint het Europees kampioenschap voetbal. We hebben een jaar langer moeten wachten op het EK. Het is altijd speciaal wanneer zo’n toernooi wordt gehouden. Laten we hopen op mooie successen voor het Nederlands elftal. 
Deze week kleurt De Grolsch Veste alvast oranje. Afgelopen zondag speelde Oranje de laatste oefenwedstrijd voor het EK in ons stadion en komende dinsdag ontvangen we de Oranje Leeuwinnen voor de interland tegen Noorwegen. We zijn er als FC Twente trots op dat we gastheer van Oranje mogen zijn, zeker wanneer dat in een week tijd twee keer gebeurt. We kijken goed terug op de interland van zondag; de samenwerking met de KNVB is uitstekend en het is altijd fijn als je van de bondscoach de complimenten krijgt over het speelveld. Complimenten die onze grasmeesters zeker verdienen.  

Ave 5479

Eredivisie 2021-2022
Een dezer dagen wordt het definitieve competitieprogramma voor de Eredivisie bekend gemaakt. Woensdag ontvingen we reeds het conceptprogramma en daarin stond al vermeld dat we op zaterdag 14 augustus het seizoen openen met de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Een week later spelen we op zondag 22 augustus thuis tegen Ajax. 

Aangezien het reëel is dat per 1 september de coronamaatregelen losgelaten kunnen worden, en daarmee ook de anderhalve meter, was het voorstel van FC Twente om de start van het seizoen met twee weken op te schuiven. Dit lijkt helaas niet haalbaar. We streven ernaar om bij de eerste thuiswedstrijd zo veel mogelijk supporters in De Grolsch Veste te kunnen verwelkomen, daar bereiden we ons in ieder geval op voor. Wanneer de daling van de coronabesmettingen en de afname van de ziekenhuisopnames blijft doorzetten, hebben we tegen Ajax wellicht toch een volle Grolsch Veste.

Eerste selectie 
Gisteren hebben we Virgil Misidjan gepresenteerd in De Grolsch Veste. Hij is na Lars Unnerstall de tweede nieuwkomer in de selectie voor komend seizoen. Aan een definitieve overname van Vaclav Cerny van FC Utrecht wordt gewerkt, hopelijk is daar binnenkort meer duidelijkheid over. Ook deze interlandperiode is Ramiz Zerrouki opgeroepen voor de nationale ploeg van Algerije. Sinds vorige week verblijft de middenvelder bij de selectie en vandaag speelt Algerije haar laatste interland.
Nadat onlangs al de eerste twee oefenduels van de voorbereiding op het nieuwe seizoen bekend waren, is een nieuwe wedstrijd aan het oefenprogramma toegevoegd. Op 31 juli speelt FC Twente in Duitsland tegen Arminia Bielefeld. De komende periode worden meer oefenduels bekend.

FC Twente Vrouwen
De kampioenen van FC Twente Vrouwen genieten deze weken van een welverdiende vakantieperiode. Tijdens een teamactiviteit werd vorige week afscheid genomen van de vertrekkende speelsters en trainer Tommy Stroot. Tommy was sinds 2016 hoofdtrainer van FC Twente Vrouwen en is komend seizoen hoofdtrainer van het vrouwenteam van VfL Wolfsburg. Onder zijn leiding veroverde FC Twente Vrouwen in 2019 en afgelopen seizoen de landstitel, uitermate knappe prestaties.   FC Twente Vrouwen begint eind juni onder leiding van nieuwe hoofdtrainer Robert de Pauw aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen en daarin ligt voor de landskampioen direct een prachtige uitdaging: de wedstrijden in de UEFA Women’s Champions League. De ploeg kan zich eind augustus via een minitoernooi met drie andere clubs plaatsen voor de eerste ronde van de Champions League. We willen dit minitoernooi graag thuis organiseren en gaan ons daar bij de UEFA voor aanmelden. Wanneer FC Twente Vrouwen dit toernooi en ook de eerste ronde doorkomt, dan plaatsen zij zich voor de groepsfase van UEFA Women’s Champions League Deze gaat van start in oktober. De opzet van deze groepsfase is komend seizoen nieuw. 

Begin deze week werd Kayleigh van Dooren gepresenteerd. De jeugdinternational komt over van PSV en tekende een contract voor twee seizoenen. Daarmee is de selectie van FC Twente Vrouwen voor komend seizoen in principe rond.   

Business
GGM Gastro is een nieuwe stersponsor van FC Twente en werd deze week welkom geheten in De Grolsch Veste. Mooi dat dit Duitse bedrijf uit Ochtrup zich op deze wijze heeft verbonden aan FC Twente, hiermee hebben we de top van onze sponsorpiramide kunnen uitbreiden. We verwachten binnenkort nog een nieuwe partner van FC Twente voor te kunnen stellen. 

Seizoenkaarten
Tot slot een update over de verlenging van de seizoenkaarten. Momenteel zijn er al meer dan 16.000 seizoenkaarten verlengd, een prachtige tussenstand. De verlengperiode voor huidige seizoenkaarthouders loopt tot en met donderdag 17 juni en we naderen het aantal van vorig seizoen: ruim 19.000. Vanaf 29 juni kunnen de 1.000 supporters die momenteel op de wachtlijst staan een plek uitzoeken voor het nieuwe seizoen. 

Beste mensen, blijf gezond!  

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur