Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Sterk begin Jong FC Twente in kampioenspoule

Jong FC Twente is sterk begonnen aan de kampioenspoule voor beloftenteams. De ploeg van trainer Theo ten Caat versloeg maandagmiddag in Barendrecht Jong Feyenoord met 0-2. Tim van de Schepop opende in de tweede minuut de score en kort voor tijd zorgde Rashaan Fernandes voor de beslissing: 0-2. Eerder in de wedstrijd zag Fernandes dat zijn strafschop werd gekeerd door de Feyenoord-doelman. 

Lrm export 608830557835196 20190121 145429702%20%281%29
"Spelvreugde van het team mooi om te zien."

“Een dikverdiende overwinning”, gaf trainer Ten Caat na afloop aan. “In het eerste half uur waren we veruit de bovenliggende partij en hadden we na de vroege 0-1 verder uit moeten lopen. We waren in de eindfase wat slordig en daardoor maakten we niet de tweede of derde goal. We kwamen tot goede aanvallen en wisten de spitsen goed te bereiken. Na rust was er hetzelfde beeld. We misten een penalty en dan blijft het 0-1, je weet dat Feyenoord met een kans de wedstrijd op zijn kop kan zetten. Toen zij in de slotfase wat meer naar voren speelden kwam er ruimte beslissen we de wedstrijd.”

Een prima begin van Jong FC Twente aan de ‘nieuwe competitie' met de beste beloftenteams. Ten Caat: “De jongens hebben het vandaag goed gedaan, complimenten. Daarnaast is de spelvreugde van het team mooi om te zien, de spelers hebben wat voor elkaar over en zijn bereid elkaars fouten goed te maken op het veld. Vandaag hadden we enkele spelers van Onder 19 bij de selectie, Luca Everink speelde in de basis. Luca is eerstejaars A-junior en het is mooi dat deze jongens zich dusdanig ontwikkelen dat ze in de beloften mee kunnen spelen.” 

Maandag 11 februari speelt Jong FC Twente haar eerstvolgende thuisduel, dan komt Jong Willem II naar Hengelo. Aanvang 18.30 uur

Jong Feyenoord – Jong FC Twente 0-2 (0-1)

Scoreverloop
02’ Van de Schepop 0-1
88’ Fernandes 0-2

Gele kaarten: Roemeratoe, Browning (Jong FC Twente)

Bijzonderheden: 63’ Rashaan Fernandes mist strafschop

Opstelling Jong Feyenoord: Evora; Reith, Hoogenboom (60' Wong-Si-Kwie), Van Mullem, Loshi; Gündüz (80' Vlijter), Schuurman, Vicario; Van der Kust, Kalentjev (70' Amadin), Zwarts.

Opstelling Jong FC Twente: De Lange, Everink, Browning, Felix, Taha, Roemeratoe, Van de Schepop, Zerrouki, Fernandes, Wieffer (90’ Van Leeuwen), Trotman (84’ Hilgers).