Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Start kampioenspoule: uit tegen PSV Vrouwen

Afgelopen week zijn in de Eredivisie Vrouwen de Play-offs van start gegaan, FC Twente Vrouwen begon in de kampioenspoule met een vrij weekend. Voor  FC Twente Vrouwen staat vrijdag de eerste wedstrijd in de kampioenspoule op het programma, uit tegen PSV Vrouwen. Een  tegenstander waar dit seizoen van werd gewonnen, maar ook van werd verloren. Ellen Jansen blikt vooruit op het duel in Eindhoven.

E.%20jansen

'Wij zullen het spel moeten maken'

De laatste wedstrijd in de reguliere competitie won PSV Vrouwen met 3-0 van Ajax Vrouwen, hiermee verzekerde PSV zich van een plaats in de Kampioenspoule van de Play-offs. PSV Vrouwen is een fysieke tegenstander. Het spel van de Eindhovenaren wordt volgens Ellen Jansen getypeerd door veel lange ballen die achter de laatste linie komen. "Het enige antwoord hierop is rustig blijven voetballen. Wij moeten het spel maken, voetballend zullen wij dan de bovenliggende partij zijn. Wij moeten niet met het spel van PSV mee gaan. PSV uit is altijd lastig. Ik verwacht vrijdag een wedstrijd tussen twee teams die er alles aan doen om te winnen, Het wordt aan beide kanten strijden voor de winst." 

De wedstrijd in Eindhoven begint om 19.30 uur. 

PROGRAMMA PLAY-OFFS

DatumWedstrijdAanvang / uitslag
Vrijdag 23 maartPSV - FC Twente19.30 uur
Vrijdag 30 maartFC Twente - PEC Zwolle19.30 uur
Vrijdag 20 aprilAjax - FC Twente19.30 uur
Dinsdag 24 aprilFC Twente - sc Heerenveen19.30 uur
Vrijdag 11 meiFC Twente - PSV19.30 uur
Vrijdag 18 meiPEC Zwolle - FC Twente19.30 uur
Maandag 21 meiFC Twente - Ajax14.30 uur
Zondag 27 meisc Heerenveen - FC Twente14.30 uur