Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Stadionteam viert 20-jarig jubileum

Dagelijks zijn de leden van het Stadionteam te vinden in De Grolsch Veste, cliënten van Aveleijn die voor FC Twente klaar staan. Vandaag vieren zij hun twintig jaar jubileum. Het Stadionteam verricht haar werkzaamheden vol trots, en FC Twente is trots op deze waardevolle krachten.

1
"Het werk voor FC Twente vervult onze cliënten met trots"

Nadat in 1998 de bouw van het Arke Stadion was voltooid kwam een medewerker van Stichting Dagcentra Twente in contact met de club. “Kunnen onze cliënten wat voor de club betekenen?”, was de vraag. Niet veel later ging de stichting met acht deelnemers en twee begeleiders aan de slag. De dagbesteding werd snel uitgebreid, want wie droomt daar niet van: werken in het stadion van FC Twente.

Nicole Oosterbroek, begeleidster vanuit Aveleijn, is al meer dan tien jaar betrokken bij het Stadionteam. “Het werk voor FC Twente vervult onze cliënten met trots en zorgt er tevens voor dat ze deel uitmaken van de maatschappij. Ze ervaren het werken bij FC Twente als een eer. Door de jaren heen zie je dat het Stadionteam veel meer is geïntegreerd in de club, een mooie samenwerking met de verschillende afdelingen. De klusjes die we doen worden ook steeds diverser. We helpen FC Twente op allerlei vlakken.”

Het Stadionteam hebben een eigen ruimte en de leden hullen zich dagelijks in de rode werkkleding, natuurlijk voorzien van clubembleem. Wat begon met stoeltjes schoonmaken en andere kleine schoonmaakklusjes, resulteerde snel in meer. Helpen bij het inpakken van tasjes voor de Kidsclub, inpakken van de post, posters oprollen en pakketjes spelerskaarten maken en zelfs helpen in de Fanstore of bij Meetings & Events. Het Stadionteam is niet meer weg te denken uit De Grolsch Veste

Iedere dag vanaf 08.30 uur tot 15.30 uur zijn de leden te vinden in De Grolsch Veste. In wisselende samenstelling zijn zo’n twintig cliënten actief met vier begeleiders. In het Diekman gebouw heeft het Stadionteam haar eigen ruimte. Iedereen heeft hier een eigen plek en met de tientallen foto’s aan de muur komt de historie van de club langs. Het is goed te zien dat veel leden al jaren meelopen bij het stadionteam. “Mark en Marcel zijn er vanaf het begin bij”, vervolgt Oosterbroek. “En ook Bertine is hier al jaren.” Door de jaren heen hebben zij aardig wat foto’s verzameld waarop ze te zien zijn met de FC Twente-spelers, het lijkt al een beetje op het FC Twente Museum. 

Vrijdagmiddag vierde het Stadionteam haar jubileum met een receptie in De Grolsch Veste.