Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Sportverlichting.com en FC Twente helpen amateurverenigingen te verduurzamen

FC Twente en Sportverlichting.com hebben de handen ineengeslagen. Beide partijen zijn in juli een partnership voor drie jaar aangegaan. Het doel: amateurverenigingen in de regio Twente helpen om hun sportpark te verduurzamen.

Interview sportverlichting%20en%20fc%20twente 2

Hoge kosten, het is een probleem waar veel amateurclubs tegenaan lopen. Een groot deel van dat geld gaat naar de energieleverancier. Het is iets wat Martin Bolderman van Sportverlichting.com aan den lijve ondervond. “Voordat ik met Sportverlichting.com begon was ik lid van de tennisvereniging in Wilp. Ik zat in het bestuur. We wilden kosten besparen. Toen ben ik in de energierekening gedoken en wat bleek: zeventig procent van het energieverbruik werd veroorzaakt door de veldverlichting. Dat moest anders. Ik ben op zoek gegaan naar ledverlichting voor sportvelden en of daar subsidie voor te krijgen was. Maar waar ik ook zocht, niemand kon me helpen. Toen ben ik zelf op onderzoek uitgegaan, met succes. Ik heb mijn bevindingen gedeeld binnen de tennisclub en iedereen was enthousiast. Sindsdien is de energierekening een stuk lager. Dat verhaal vertelde zich snel rond. Daarop besloot ik vier jaar geleden om hier mijn werk van te maken en Sportverlichting.com op te richten.”

“We willen clubs helpen te verduurzamen en kosten te besparen”

Het bedrijf groeide met de jaren. Inmiddels is Sportverlichting.com een van de marktleiders op het gebied van duurzame sportverlichting. Het heeft ruim honderd sportcomplexen voorzien van ledverlichting, met een flinke daling van de energierekening als gevolg. Bolderman: “Sportclubs hebben een belangrijke maatschappelijke functie. Veel mensen doen er sociale contacten op. Daarom is het belangrijk dat zij het hoofd boven water houden. Wij helpen ze graag om hun financiële lasten te verlichten. Het mooie aan ons concept is dat we al het werk voor verenigingen uit handen nemen: wij regelen de subsidieaanvragen en doen de installatie van de verlichting ook zelf. Overgaan op ledverlichting is een investering, maar binnen vijf tot zes jaar hebben de meeste clubs dit terugverdiend.” 

Partnership 
Bolderman vertelt zijn verhaal met enthousiasme. Die aanstekelijkheid wekte ook de interesse van FC Twente. Als lid van de jonge netwerkgroep Talent Group Twente kwam hij in contact met accountmanager Jeroen Bos van FC Twente. Bos was onder de indruk van de werkwijze van Sportverlichting.com en samen besloten beide partijen de mogelijkheden tot een samenwerking te onderzoeken. Daar rolde een partnership voor drie jaar uit. “Als FC Twente hebben we een convenant met 164 amateurclubs”, zegt Bos. “Dit partnership sluit daar mooi bij op aan. We willen werken als verbinder tussen de sportclubs en Sportverlichting.com. Op die manier willen we clubs helpen te verduurzamen en kosten te besparen.” Bolderman vult aan: “FC Twente is in onze ogen een landmark. Een verbindende factor in de regio. Als bedrijf zijn we al lekker op weg, maar de samenwerking met FC Twente opent voor ons nog meer deuren in de regio Oost-Nederland. Samen kijken we er naar uit om clubs in ledverlichting te zetten. Bijkomend voordeel is dat – naast de besparing – deze vorm van verlichting het dichtst bij natuurlijke verlichting komt. Het komt de spelbeleving dus ook nog eens ten goede.”

“Het mooie aan ons concept is dat we al het werk voor verenigingen uit handen nemen”

Sportverlichting.com en FC Twente hebben samen een plan opgezet om de clubs te bereiken. Zo zullen er mailingen verstuurd worden, worden social media-kanalen ingezet, zal de naam Sportverlichting.com terug te vinden zijn op de ledboarding in het stadion en treedt het bedrijf op als wedstrijdsponsor. “Daarnaast willen we onze convenantclubs uitnodigen voor een informatieavond in het stadion”, zegt Bos. “Dat zal rondom een wedstrijd gebeuren. Er zal een hapje en drankje klaarstaan en ze kunnen kennismaken met Sportverlichting.com. Zo kunnen de sportclubs op een laagdrempelige wijze kennis maken met Sportverlichting.com.” 

Gratis scan
Hoewel de samenwerking tussen FC Twente en Sportverlichting.com pas onlangs is beklonken, werpt het nu al zijn vruchten af. Rigtersbleek is een van de eerste clubs die zich bij het bedrijf heeft gemeld voor ledverlichting rondom het hoofdveld. Bolderman hoopt dat er nog veel zullen volgen. “Verenigingen die interesse hebben kunnen we een gratis scan aanbieden om te kijken hoeveel er op de verlichting bespaard kan worden. Uiteindelijk hopen we dat we met deze samenwerking zo’n 120 amateurclubs ‘in LED’ kunnen zetten.” 

Contactpersoon
Vanuit Sportverlichting wordt Jordan Heuver het contactpersoon voor de amateurclubs. Om Jordan beter te leren kennen stelt hij zich graag aan u voor: “Mijn naam is Jordan Heuver, afkomstig uit Vriezenveen en Tukker in hart en nieren. Met Sportverlichting.com help ik sportclubs verduurzamen met duurzame LED-sportveldverlichting. Vanuit een onafhankelijke propositie kijken wij met de vereniging mee om het beste resultaat naar boven te halen: prachtige verlichting met zoveel mogelijk besparing en subsidie. Zo hebben wij menig club al toekomstbestendiger gemaakt. Het samenwerkingsverband met FC Twente biedt ons de mogelijkheid om clubs in het mooie oosten te helpen aan de hand van ons unieke 4-stappenplan. Wat LED ‘oe?”