Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Sportieve afsluiting voetbalproject ’t Roessingh

Het Trainingscentrum was woensdagmiddag het decor van de afsluitende voetbalmiddag van voetbalproject ’t Roessingh. Het werd een sportieve en gezellige middag voor de kinderen met een beperking. Spelers van FC Twente Onder 19 voetbalden mee, net als oud-speler Arnold Bruggink, die ambassadeur is van Stichting Doelpunt.

Imgl0800

De afgelopen vijf weken gingen diverse jeugdspelers van de FC Twente Voetbalacademie langs bij onderwijscentrum ’t Roessingh om samen met kinderen met een (met name motorische) beperking actief te zijn met voetbal. Elke klas werd tweemaal bezocht door spelers van Onder 19 en kregen zij voetbaltraining onder de reguliere gymles. 

Woensdagmiddag kwamen alle leerlingen samen op het Trainingscentrum om gezamenlijk met alle betrokkenen af te sluiten. Natuurlijk stond ook deze middag in het teken van voetbal. Van dribbelen tot partijtje en van penalty-schieten tot freestyle.

Het project wordt mogelijk gemaakt door Stichting Doelpunt, Onderwijscentrum Het Roessingh en de FC Twente Voetbalacademie.

Foto's: Gerrit Snippert