Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Sponsoren blijven club trouw

Beste FC Twente-supporter, 

Zaterdag hebben we kunnen zien wat de aanwezigheid van publiek op de tribunes betekent. In het kader van een fieldlab-experiment waren er 5.000 bezoekers bij Nederland – Letland in de Johan Cruijff ArenA. Ook al was ‘slechts’ tien procent van de tribunes gevuld, het leek weer op een echte voetbalwedstrijd. Er was geluid van supporters in het stadion. De resultaten van dit experiment en de eerdere fieldlabs bij N.E.C en Almere City leiden er hopelijk toe dat er bij de laatste competitierondes in de Eredivisie (beperkt) publiek aanwezig kan zijn. Ook bij andere evenementen komt er ruimte om publiek toe te laten. We verwachten op korte termijn meer informatie te hebben. Zodra plannen concreet zijn, melden we dit uiteraard via onze kanalen. 

De%20grolsch%20veste 01

Op dit moment heeft bijna 50% van de supporters afgezien van tegemoetkoming voor de dit seizoen gemiste wedstrijden. Ook sponsoren blijken op allerlei gebieden mee te denken met de club. Weinig sponsoren zijn afgehaakt en zij hebben voor dit seizoen hun businesskaarten betaald. Sterker nog, de afgelopen tien jaar heeft de club nog nooit zo weinig opzeggingen gehad. De commerciële afdeling is de afgelopen tijd met veel sponsors in gesprek gegaan en zal dit ook de komende maanden blijven doen. Met iedere sponsor - waar nodig - wordt meegedacht, want loyaliteit is geen vanzelfsprekendheid. Ondanks dat veel bedrijven het moeilijk hebben in deze lastige coronatijd, blijven zij ook volgend seizoen de club trouw. Ik spreek ook namens commercieel manager Marco Behrens als ik zeg dat het ronduit geweldig is dat naast de supporters ook de sponsoren zich op deze wijze laten zien. 

Eerste selectie 

Na een competitie-vrij-weekend komt de selectie van Ron Jans morgenavond weer in actie. Vitesse, nummer vier van de ranglijst, komt naar De Grolsch Veste en zal zich willen revancheren voor de 0-2 nederlaag van februari in het GelreDome. Ramiz Zerrouki was destijds een van de uitblinkers en ook afgelopen week liet hij zich gelden. Hij was voor het eerst bij de nationale ploeg van Algerije en heeft daar heel wat speelminuten gemaakt, misschien wel meer dan verwacht. Het is mooi om die ontwikkeling te zien. Tyronne Ebuehi is al wat langer international, bij de selectie van Nigeria. Hij speelde dinsdag een volledige wedstrijd tegen Lesotho. Gisteren hebben beide spelers zich weer gemeld op het Trainingscentrum in Hengelo. Samen met de andere selectiespelers richten zij zich nu volledig op het behalen van een plek in de play-offs voor Europees voetbal. 

FC Twente Vrouwen 

Na de overwinning dinsdag van FC Twente Vrouwen op PSV (1-2) is de ploeg van Tommy Stroot de nieuwe koploper in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Het seizoen wordt nu vervolgd met de play-offs. FC Twente, PSV, Ajax en ADO Den Haag gaan uitmaken wie er kampioen wordt. De punten uit de reguliere competitie worden bij de start gehalveerd. Alle teams spelen uit en thuis tegen elkaar. De play-offs beginnen op 23 april. Zondag speelt FC Twente Vrouwen de finale van de Eredivisie Cup in Amsterdam tegen Ajax. Deze wedstrijd is live te volgen op ESPN. Daarna is er een interlandbreak, waarvoor opnieuw vier speelsters van ons zijn opgeroepen. Feyenoord maakte deze week bekend dat zij volgend seizoen met een vrouwenteam toetreden tot de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Het is goed voor de competitie dat veertien jaar na de oprichting van de Eredivisie Vrouwen nu ook een van de grootste clubs van Nederland is toegetreden. 

FC Twente, scoren in de wijk 

Sinds februari nemen 27 jongerenteams uit de regio deel aan de FC Twente Cup. De teams zetten zich, begeleid door jongerenwerkers, maatschappelijk in voor de eigen woonwijk door het uitvoeren van diverse buurtklusjes en voetbalactiviteiten. Zij verdienen punten met deze activiteiten en kunnen zich plaatsen voor het grote voetbaltoernooi in De Grolsch Veste. Momenteel zitten de jongeren in de eindfase van de kwalificatie en het lijkt erop dat veel teams zich gaan plaatsen voor het eindtoernooi. Alle teams en hun begeleiders kijken uit naar het eindtoernooi in mei. Ik wens hen veel succes in de laatste weken richting het toernooi in De Grolsch Veste. 

Virtuele rondleiding  

Vanaf deze week is het voor iedere supporter mogelijk om via het YouTube-kanaal van FC Twente virtueel een kijkje te nemen in het stadion. Stadionspeaker Jan Bruins neemt de bezoeker mee in onder andere het spelershome, in de kleedkamer en naar het veld. Door middel van het gebruik van een 360 graden camera bepaal jezelf wat je wilt zien.  

Beste mensen, blijf gezond! 

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur