Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Speelsters in (jeugd)selecties Nederland en België

Deze week werden de selecties voor het Nederlands Elftal, Oranje Onder 19 en voor het Belgische Nationale Elftal bekend gemaakt. Renate Jansen werd wederom geselecteerd voor de Oranjeleeuwinnen, Nicky Evrard is geselecteerd voor the Belgian Red Flames en maar liefst zes speelsters maken deel uit van de selectie van Oranje O19.

Jo%c3%ablle%20smits

Op 9 en 13 november spelen de Oranjeleeuwinnen de play-offs tegen Zwitserland, bij winst kunnen de Oranjeleeuwinnen een plek op het WK bemachtigen. Renate Jansen maakt wederom deel uit van de 23-koppige selectie die komende week zich klaarmaken voor deze play-off wedstrijden. Op vrijdag 9 november wordt de thuiswedstrijd gespeeld in de Galgenwaard in Utrecht, op dinsdag 13 november vindt de return plaats om 19 uur in het Zwitserse Schaffhausen.

Oranje onder 19

Voor Oranje Onder 19 zijn zes speelsters geselecteerd; Lotte Jansen, Licia Darnoud, Joëlle Smits, Daphne van Domselaar, Naomi Hilhorst en Lynn Wilms. De selectie zal een vijfdaagse stage ingaan en zal het daarbij opnemen tegen de Verenigde Staten. De wedstrijden worden gespeeld op 7 en 9 november en worden gespeeld op sportpark Het Midden, de thuishaven van DETO Twenterand.

België 

Nicky Evrard is geselecteerd voor the Belgian Red Flames, zij zal deel uit maken van de selectie die een trainingsstage gaat volgen van 6 t/m 13 november. Tijdens deze stage wordt er een trainingswedstrijd gespeeld tegen Frankrijk B. The Belgian Red Flames komen niet meer in aanmerking voor een ticket voor het WK 2019, dat plaatsvindt in Frankrijk.