Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Speelsters bij België, Nederland en Oranje Onder 19 in actie

Woensdag speelden speelsters van FC Twente Vrouwen verschillende wedstrijden op de internationale podia. De Oranjeleeuwinnen namen het in Tournoi de France op tegen Brazilië en België speelde op de Algarve Cup tegen Nieuw-Zeeland. Oranje onder 19 oefende tegen de leeftijdsgenoten uit Denemarken.

Davinia%20vanmechelen%20 %20sportpix.be

Belgian Red Flames
Davinia Vanmechelen speelde woensdagavond met de Belgische A-selectie tegen Nieuw-Zeeland tijdens de Algarve Cup. Vanmechelen werd in de rust in het veld gebracht. De wedstrijd eindigde, na een lange achterstand, in de 89e minuut in een 1-1 gelijkspel. Na strafschoppen kwam Nieuw-Zeeland als winnaar uit de bus. Zaterdag 7 maart speelt de selectie de volgende wedstrijd tegen Portugal.

Oranjeleeuwinnen
Oranje nam het op tegen de nummer negen op de wereldranglijst, Brazilië, in het Tournoi de France in Valenciennes. Renate Jansen viel in in de 75e minuut in, Lynn Wilms werd in de 84e minuut ingebracht. Zowel Oranje als Brazilië wist niet te scoren en daarmee eindigde de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel. Ashleigh Weerden kwam tijdens deze wedstrijd niet in actie. Oranje speelt zaterdag haar tweede wedstrijd, dan neemt de ploeg het op tegen Canada.

Oranje Onder 19
Jeugdinternationals Ella Peddemors en Noami Hilhorst speelden woensdagmiddag tegen Denemarken. Onder 19 won deze wedstrijd met 1-2, Peddemors werd in de 65e minuut ingebracht en Hilhorst viel in de 81e minuut in. Vrijdag speelt Oranje Onder 19 nog een oefenwedstrijd tegen USA in La Manga, er wordt om 18.00 uur afgetrapt.