Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Speelden niet ons eigen spel”

FC Twente Vrouwen verloor zondagmiddag thuis van ADO Den Haag (0-2). Met twee treffers in de tweede helft waren de gasten te sterk. Na afloop blikten we met Kika van Es en Marisa Olislagers terug op de middag in De Grolsch Veste.

01
Te weinig druk op de bal

De eerste helft tussen FC Twente en ADO Den Haag ging gelijk op. ADO Den Haag was het eerste deel beter en FC Twente het tweede deel. “Dat laatste deel ging goed. We gingen daarom ook met een positief gevoel de rust in, omdat we de wedstrijd leken om te buigen”, vertelt Van Es. “In het begin kwamen wij te weinig voor in de duels, zetten wij niet goed genoeg druk en kwamen wij in een ondertal. Daardoor liepen we in het begin achter de feiten aan.” Olislagers was ook niet tevreden over het begin. “Wij hadden te weinig druk op de bal, lieten hen de eerste helft in de wedstrijd komen en speelden niet ons eigen spel.”

De tweede helft begon FC Twente sterk, toch kwam ADO Den Haag na 70 minuten op voorsprong (0-1). “In de tweede helft hadden wij het overwicht, maar onze kansen gingen er niet in en die van ADO Den Haag wel”, licht Olislagers toe. “Na die 0-1 werd het een rommelige wedstrijd en kwam ADO Den Haag alleen maar meer in hun spel.” 

Als jong team hele grote stappen maken

Van Es: “‪Ik vond dat er niet veel fout ging in de tweede helft. Wij waren wel de betere partij, alleen hebben we pech met het tegendoelpunt. Na die goal zie je dat wij ons niet goed genoeg konden herpakken. Je zag op het einde van de eerste helft dat we het goed deden en een heel talentvol team hebben. Als we die positieve dingen meenemen uit deze wedstrijd, gaan wij als jong team hele grote stappen maken.”

Vrijdag 16 oktober speelt FC Twente Vrouwen, om 19.30 uur, thuis tegen sc Heerenveen.

Samenvatting - FC Twente Vrouwen - ADO Den Haag

Kika van Es: "Als we die positieve dingen meenemen uit deze wedstrijd, gaan wij als jong team hele grote stappen maken.”