Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Speciale wedstrijd voor de supporters en regio”

Na een jaar afwezigheid is de Twentse derby terug, vrijdagavond ontvangt FC Twente in De Grolsch Veste Heracles Almelo. Een dag voor de wedstrijd blikt trainer Gonzalo Garcia vooruit op het treffen.

Imgl8685

FC Twente – Heracles Almelo is dit weekend het affiche. “Een wedstrijd die speciaal is voor de supporters en de regio”, weet Gonzalo Garcia. “Wanneer de spelers morgen in het stadion komen zullen ze dat speciale gevoel ook mee krijgen. Dan voelt het toch anders voor de wedstrijd. De spelers moeten er professioneel mee omgaan; blijven doen, wat ze altijd doen. Ik merk dat de spelers een goede focus hebben en ze zijn relaxed. Ze zijn bezig met wat de ploeg nodig heeft.”

Heracles
Na een verliespartij op de eerste speeldag heeft Heracles Almelo zich afgelopen wedstrijden goed hersteld. “Ze hadden wat problemen bij de eerste wedstrijd, maar zijn daarna gegroeid”, vervolgt Garcia. “Een team met een goede organisatie, veel snelheid en daarmee goed in de omschakeling. Heracles is heel solide, maar dat zijn ze eigenlijk al jaren.”

Selectie
Garcia heeft deze week met een volledige groep toe kunnen werken naar vrijdag. Alleen Paul Verhaegh ontbrak vanwege zijn blessure. “Godfried Roemeratoe heeft ook weer volledig kunnen trainen”, licht Garcia toe, die verder alleen niet kan beschikken over de geschorste Keito Nakamura.  

Donderdagmiddag (16.00 uur) staat de afsluitende training op het programma op het Trainingscentrum.

FC Twente – Heracles Almelo, aanvang 20.00 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis.

De allerlaatste kaarten zijn verkrijgbaar via kaartverkoop.fctwente.nl. Uitsluitend nog minder-zicht-plekken in de supportersvakken.

Throwback Thursday I FC Twente - Heracles Almelo