Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Slecht gedaan met elkaar"

"We hebben het gewoon slecht gedaan met elkaar", blikte trainer Marino Pusic na afloop terug op het treffen met FC Den Bosch (2-1). "We begonnen slecht, organisatorisch stonden we niet goed en dan krijg de doelpunten tegen die zo niet mogen vallen."

Imgl8880
"Niet goed genoeg gespeeld om te winnen"

"Na de 2-0 weet je dat het normaal gesproken haast onmogelijk is terug te komen wanneer je zo slecht begint", vervolgt Pusic. "Toch lukte het ons. We speelden de tweede fase van de eerste helft eindelijk zoals we willen spelen. We scoorden en er werd een goal van ons afgekeurd. Wanneer je na 2-0 gelijk had weten te maken deel je natuurlijk een mentale tik uit. Na rust wilden we de lijn doortrekken, maar het werd een teleurstellende tweede helft, waarin we te weinig hebben gecreëerd. We hebben niet goed genoeg gespeeld om te winnen. De fase met een man meer lijkt makkelijk, maar het was heel moeilijk om er doorheen te komen. Alles bij elkaar is dit een zeer teleurstellende prestatie. Nu is het zaak ons te herpakken, na een heel vervelende nederlaag.”

"In eerste fase waren ruimtes te groot"

“Vandaag was een belangrijk potje”, reageerde Tom Boere. “Het was van onze kant gewoon niet goed genoeg. In de eerste fase waren de ruimtes te groot, waardoor zij onder onze druk uit konden voetballen. We stonden niet goed. Na twintig minuten ging het beter. Wij kregen na de goal meer kansen en probeerden door te drukken, maar dat lukte niet. Nadat we met een man meer kwamen te staan, hadden we er meer uit moeten halen. Het resultaat vandaag is teleurstellend.”

Foto's: Gerrit Snippert

STEM OP DE HOLLAND CASINO MAN OF THE MATCH