Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Selecties Nederland en België bekend

Deze week werden de selecties voor de interland periode van de Oranjeleeuwinnen, Oranje O19 en het Belgische Nationale elftal bekend gemaakt. Acht speelsters van FC Twente Vrouwen zijn geselecteerd voor deze nationale selecties. 

Smits%20actie

Nationale selecties

Komende week spelen de Oranjeleeuwinnen de WK play-off wedstrijden tegen Denemarken. Van FC Twente Vrouwen is Renate Jansen geselecteerd voor de selectie van de Oranjeleeuwinnen. De ploeg van Sarina Wiegman speelt op 5 oktober om 20.00 uur thuis tegen Denemarken in het Rat Verlegh stadion in Breda. Op dinsdag 9 oktober, spelen ze de uitwedstrijd tegen Denemarken. Deze wedstrijd wordt om 18.00 uur in het Viborg Stadion in Denemarken gespeeld. 

Voor het Belgische Nationale elftal is Nicky Evrard geselecteerd voor een trainingsstage en de play-off wedstrijden tegen Zwitserland. Op 5 oktober spelen 'The Belgium Red Flames' op Den Dreef, in Leuven, de thuiswedstrijd tegen Zwitserland. Op 9 oktober spelen ze de return in Biel/Bienne, in Zwitserland.

Jeugdselectie Oranje O19

Maar liefst zes speelsters zijn geselecteerd voor het Oranje O19, voor de EK kwalificatieronde. Daphne van Domselaar, Lynn Wilms, Joëlle Smits, Licia Darnoud, Naomi Hilhorst en Lotte Jansen zijn de speelsters die geselecteerd voor de EK kwalificatieduels, zie hieronder de wedstrijden van Oranje O19 die gespeeld gaan worden.

3 oktober, 19.00 uur: Nederland - Albanië (UDI'19, Uden)

6 oktober, 16.00 uur: Nederland - Wit-Rusland (De Treffers, Groesbeek)

9 oktober, 19.00 uur: Polen - Nederland (UDI'19, Uden)