Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Selectie hervat begin mei trainingen in Hengelo

Zoals inmiddels bekend wordt het huidige Eredivisie- seizoen niet afgemaakt. Alle vergunningsplichtige evenementen, waar ook het betaald voetbal onder valt, zijn door de overheid tot 1 september verboden. Dat betekent dat FC Twente ook komend seizoen in de eredivisie uitkomt. Gisteravond werd ook bekend dat het kabinet heeft besloten om onder strikte voorwaarden topsportaccommodaties en de trainingscomplexen van betaald voetbalclubs weer open te stellen. Dit biedt de mogelijkheid voor de selectie om weer het veld op te gaan en te trainen binnen de strikte regels.

Logo fctwente header
"In alle geledingen van de club volop aan de slag”

“We begrijpen het besluit van de overheid, het is goed dat er nu duidelijkheid is over het huidige voetbalseizoen”, geeft Paul van der Kraan aan. “Nu dit seizoen is afgesloten kunnen we enigszins vooruit kijken. Daarbij is het belangrijk dat we nu weten dat we ons in ieder geval vanuit een Eredivisie-standpunt kunnen voorbereiden op de nieuwe competitie, bijvoorbeeld als het gaat om de verkoop van seizoenkaarten. Dit zal spoedig worden gestart. Er zijn nog genoeg vraagtekens richting het nieuwe seizoen, maar we zijn in alle geledingen van de club volop aan de slag.”

Verre van euforisch 
Na de bekendmaking gisteren is Ted van Leeuwen met de technische staf al druk in de weer met de planning richting 1 september. Van Leeuwen: “De enige zekerheid op dit moment is dat er vóór 1 september geen wedstrijden worden gespeeld. Die situatie is verre van euforisch. Bij de spelers proefde je ook teleurstelling over het niet doorgaan van de competitie. Zij hadden graag willen laten zien dat ze beter konden dan de ranglijst aangeeft.”

Begin mei worden trainingen hervat
De komende week werken de spelers hun individuele programma nog thuis af. Van Leeuwen: “Begin mei starten we de trainingen in Hengelo en gaan spelers in verschillende groepen, waarvan de grootte afhankelijk is van wat er mag van het RIVM, aan de slag. Natuurlijk houden hierbij de 1,5 meter afstand goed in de gaten. Een voordeel van de komende lange voorbereiding is dat er ruimte is om ook veel individueel te trainen, zeg maar volgens de ‘American style’, in Amerika kennen ze ook een lange voorbereiding en wordt er veel individuele oefenstof aangeboden ter verbetering van ieders vaardigheden.”