Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Scoren met gezondheid opnieuw landelijk erkend als leefstijlinterventie

Sport is de rode draad. FC Twente de neutrale, verbindende factor. En ROC van Twente verzorgt de uitvoering en begeleiding van (jong) volwassenen die om welke reden dan ook niet mee kunnen komen in het reguliere onderwijs of het werkveld. Binnen Scoren met gezondheid wordt gewerkt aan een gezonde leefstijl gericht op een gedragsverandering, waarbij deelnemers hun eigen kracht ervaren en de regie weer in eigen hand gaan nemen. Scoren met Gezondheid (SMG) wordt inmiddels al 11 jaar succesvol uitgevoerd en is tot oktober 2023 opnieuw landelijk erkend als ‘Goed beschreven Leefstijlinterventie’.

Smg boksen%20 %202

Wat is Scoren met gezondheid?

In 13 weken werkt het team SMG met een groep kwetsbare mensen aan het verkrijgen van meer zelfvertrouwen, veerkracht, het opbouwen van een goed dag- en nachtritme en het opdoen van sociale contacten. Diverse vormen van sport worden ingezet als middel. “Als we onze deelnemers perspectief kunnen bieden, bijv. blijven sporten, afvallen, een lagere bloeddruk of meer sociale contacten of zelfs een vervolgstudie of (vrijwilligers)werk, dan merken het beste effect.”, aldus Jantinette van Haagen, trajectbegeleider van SMG. Het is een maatwerkprogramma waarin gewerkt wordt aan persoonlijke doelen. Door de uitstraling van FC Twente komen mensen letterlijk en figuurlijk weer in beweging.  

Vervolg

Dit traject is voor deelnemers een mooie opstap om weer mee te doen in de maatschappij, op welke manier dan ook. Veel deelnemers starten na Scoren met gezondheid bij ROC van Twente met een Entreeopleiding of Educatietraject. Voor iedereen is er een passend vervolg: in de structuur van het netwerk en passend bij de mogelijkheden van de deelnemers.