Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Scoren in de wijk staat niet stil tijdens de coronasituatie

De samenleving is al wekenlang aan heftige veranderingen onderhevig wegens het coronavirus. Een heftige situatie maar één ding staat wat ons betreft voorop, dat is de gezondheid van alle mensen en dat de verspreiding van dit virus zo veel mogelijk word beperkt door de genomen maatregelen van de regering. Scoren in de wijk handelt vanuit deze gedachte en bekijkt wat zij wel kan doen voor mensen in de regio Twente die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Gezin%20supporter%20van%20elkaar

Zo is er de afgelopen weken creatief gedacht en gewerkt aan alternatieve mogelijkheden om activiteiten te organiseren. Het doel is om contact te houden met deelnemers van de projecten en aandacht te blijven geven, daar waar het mogelijk is. Juist nu in deze moeilijke tijden. Hierbij een overzicht hoe op dit moment invulling wordt gegeven aan de projecten.

FC Twente Cup
De 250 jongeren die deelnemen aan de FC Twente Cup zijn uitgedaagd met een 'stayhome challenge'. Daarnaast heeft ambassadeur Joël Drommel de jongeren ook gesteund in deze lastige periode met een ingesproken video boodschap.

Supporter van Elkaar
Met de deelnemende gezinnen uit Oldenzaal die in maart gestart zijn met dit project wordt continue contact onderhouden door te bellen of berichten te versturen via WhatsApp. Daarnaast hebben medewerkers tijdens het paasweekend een tas vol met attenties gebracht naar elk gezin om thuis actief te blijven.

Passend Sporten
De deelnemende kinderen en hun gezin zijn gebeld om te vragen hoe het met ze gaat. De gesprekken werden erg gewaardeerd en wij blijven contact houden met deze deelnemers.

Gezonde Voetbalcursus
Na overleg met de docenten van de basisscholen ontvangen de leerlingen die in deze cyclus meedoen aan de Gezonde Voetbalcursus wekelijks een e-mail met daarin twee video's en een kookopdracht. Het betreffen een beweegvideo en video met een voetbalvaardigheidsoefening die thuis uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast kunnen leerlingen thuis een laagdrempelige en goedkope kookopdracht uitvoeren.

Walking Football
Senioren die wekelijks bij elkaar komen om deel te nemen aan Walking Football ontvangen wekelijks een nieuwsbrief met verhalen, tips, columns, puzzels om actief bezig te blijven vanuit huis. Daarnaast is er wekelijks een moment mogelijk om elkaar online te ontmoeten via een digitaal platform om de week door te nemen onder het genot van een kopje koffie en/of een borrel.

Turkse Tukkers aan Zet
De vrijwilligers en projectleiders voeren video- en telefoongesprekken met deelnemende Turkse gezinnen om te vragen hoe het met ze gaat en te bespreken welke stappen zij wel kunnen zetten om hun doelen te bereiken en hierdoor beter integreren in de Nederlandse samenleving.

De Schatkist en het Voetbalkoor
Helaas is het niet mogelijk om bijeenkomsten van De Schatkist en optredens van het Voetbalkoor uit te voeren door de genomen maatregelen. Scoren in de wijk levert haar bijdrage door te bellen met oudere SeizoenClubCard houders om te vragen hoe het met ze gaat.

Sander Boschker Toernooi
Het jaarlijkse toernooi kon helaas op woensdag 15 april niet door gaan. Sander Boschker heeft door middel van video boodschap toch de deelnemers toegesproken en ze een hart onder de riem gestoken in deze lastige tijden.

Scoren met gezondheid
Met de deelnemers wordt continue contact onderhouden door te bellen of berichten te versturen via WhatsApp. Ook op afstand worden adviezen gegeven en gestimuleerd om te blijven werken aan een gezondere leefstijl en toenemende participatie in de samenleving.

We gaan door om op een creatieve manier activiteiten te organiseren en zodoende contact te houden met alle deelnemers. Daarnaast houden wij uiteraard de maatregelen van de overheid in de gaten, stimuleren alle mensen om deze maatregelen te handhaven en spelen wij in op de versoepelende maatregelen die hopelijk de komende maanden gecommuniceerd worden.