Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Scoren in de wijk: 65-plussers gezocht voor audities Vak Oud

Mannen en vrouwen boven de pensioengerechtigde leeftijd die zin hebben om weer op de planken te staan, kunnen zich aanmelden: de makers van Vak Oud zijn op zoek naar enthousiaste oudere acteurs! Op 20, 21 en 22 september 2019 zal in het Muziekcentrum te Enschede de voorstelling Vak Oud plaats vinden. Het creatieve team onder leiding van schrijver en regisseur Laurens ten Den is op zoek naar spelers die op semi-professionele wijze willen meedraaien. Er zal gecast worden op uitstraling, samenspel, geloofwaardigheid, overtuiging, tekstkennis en humor. Deze casting geldt voor acteurs die de drang en tijd hebben voor een mogelijke hoofdrol. Te zijner tijd gaat de productie ook nog werven voor allerlei andere acts en mogelijkheden om deel te nemen aan dit community project. Daarover volgt later meer informatie.

Wme vlag vak oud 3840x1529px blauwelucht

Over Vak Oud

Energiek theater voor en door de zilveren generatie

Oud worden in voor- en tegenspoed: daar draait het om bij het nieuwe theaterspektakel ‘Vak Oud’ dat Stichting ‘FC Twente, Scoren in de wijk’ in samenwerking met Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede organiseert. De voorstelling wordt gemaakt voor en door ouderen, maar is zeker geschikt voor alle generaties. Centraal staat een groepje oudere voetbalsupporters met hun eigen home, pal naast het trainingsveld. Máár, neutrale toeschouwer, vreest niet, de voorstelling gaat niet over voetbal. En ook niet alleen over mannen! Het gaat over de kracht van de ‘zilveren generatie’. Laurens ten Den, die de voorstelling schrijft en regisseert, zegt: “Het is een ode aan het soepel oud worden”.

‘Vak Oud’ is het vierde community-project i.s.m. ‘Scoren in de wijk’, waarbij - in dit geval oudere - amateurs uit de regio de kans krijgen om samen te werken met professionals in een hilarisch herkenbaar theaterspektakel. Muziek, verhalen, ontroering, parodie en poëzie. Je bent nooit te oud om het leven te vieren!

De audities

Het team van Vak Oud biedt de kans om met professionals te werken en theatervaardigheden op te krikken en te ontwikkelen. Je krijgt de kans om onderdeel te worden van een groep acteurs die samen een prachtig verhaal zullen vertellen. Humoristisch en ontroerend. Natuurlijk wordt tijdens repetities en voorstellingen catering verzorgd.

De eerste auditie ronde zal plaatsvinden op dinsdag 11 juni.
De tweede ronde vindt plaats op maandag 24 of dinsdag 25 juni.

De repetitieperiode zal bestaan uit de volgende weken:

Juli        
Maandag 1 t/m donderdag 4 juli
Dinsdag 9 juli t/m vrijdag 12 juli

Augustus      
Maandag 12 augustus t/m woensdag 14 augustus
Maandag 26 augustus t/m vrijdag 30 augustus

September
Maandag 2 september t/m vrijdag 6 september
Maandag 9 september t/m vrijdag 13 september
Maandag 16 september t/m donderdag 19 september (montage)

Aanmelden kan tot vrijdag 7 juni per mail via redactie@wilminktheater.nl of per post via Postbus 634, 7500 AP Enschede t.a.v. Wilminktheater - Auditie VAK OUD