Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Schenk: "Zat niet meer in"

Voor FC Twente was het zaterdagavond lastig voetballen na de rode kaart van Joel Drommel tegen AZ (3-0), zo zag aanvoerder Xandro Schenk. Het plan was om druk te zetten, maar na achttien minuten moest de ploeg zich voornamelijk beperken tot verdedigen.

Imgl2087
"Het is jammer dat ze net voor rust scoren"

“Met tien man is het nooit fijn, vooral tegen AZ is het dan wel heel lastig”, aldus de verdediger. “We deden het nog best wel goed, hoewel zij een aantal keer de lat en de paal hebben geraakt. Het is vooral jammer dat ze net voor rust scoren. Je probeert op dat moment namelijk zo lang mogelijk in de wedstrijd te blijven.” 

Ook voor de rode kaart had Twente het lastig. “We werden snel teruggedrongen door AZ. In de fase voor de rode kaart waren we de bal te snel kwijt om echt druk te kunnen zetten”, aldus Schenk, die de meegereisde fans nog complimenten gaf. “Zij zijn er altijd en blijven altijd gaan. Ik denk dat zij ook hebben gezien dat we gestreden hebben, maar dat er niet meer in zat.”

Lees ook: Garcia: "Een moeilijke wedstrijd voor ons"Garcia: "Een moeilijke wedstrijd voor ons"