Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Samenwerkingsspelen in project 'Anders Inburgeren'

Samenwerken stond vanochtend centraal voor deelnemers van‘Anders Inburgeren’, een project van FC Twente, scoren in de wijk. Er werden bepaalde spelvormen gedaan, zoals het oversteken van een kunstgrasveld middels objecten en het vormen van letters met groepsgenoten, waarbij overleg noodzakelijk was. Daarna gingen de mannen en vrouwen, voornamelijk afkomstig uit Syrië en Eritrea, ieder hun eigen weg. De mannen speelden een potje voetbal terwijl de vrouwen een wandeling maakten over het complex van Quick’20.

Dsc03596%202

Het traject vindt plaats naast het reguliere inburgeringprogramma en is bedoeld om de inburgering sneller te laten verlopen. Deelnemers maken binnen het project op een laagdrempelige en beeldende manier kennis met sport, spel, bewegen en taal. Al doende ziet men welke (sportieve) mogelijkheden er zijn bij de verschillende verenigingen in Oldenzaal. Deelnemers stromen onder andere uit naar wandelgroepen, namen zwem- en/of fietsles of vonden vrijwilligerswerk via FC Noaber.

Doel van het project is om naast het reguliere inburgeringsprogramma met behulp van sport en bewegen de integratie en participatie te bevorderen.