Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Ruime zege op PEC Zwolle

FC Twente heeft zaterdagavond een ruime overwinning geboekt in de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle: 5-1. FC Twente kwam in de Grolsch Veste al vroeg op voorsprong via Queensy Menig, die profiteerde van een fout in de Zwolse defensie. Na een half uur leidde de uitploeg opnieuw een treffer in en was het Danilo die scoorde. Wout Brama zette kort daarna de derde Twentse treffer op het scorebord. En hoe: hij volleerde een corner van Vaclav Cerny heerlijk in het doel. Na de rust was FC Twente opnieuw snel trefzeker, via Cerny. Hij scoorde op aangeven van Danilo. Een kwartier voor tijd deed PEC Zwolle via Eliano Reijnders nog wat terug. Dat was het slotakkoord nog niet, want dat was voor Luka Ilic. Hij maakte zo'n tien minuten voor tijd zijn debuut voor FC Twente en was kort na zijn entree meteen trefzeker: 5-1.

Fdx 9471

FC Twente - PEC Zwolle 5-1 (3-0)

Scoreverloop
05' Menig 1-0
29' Danilo 2-0
34' Brama 3-0 
51' Cerny 4-0
74' Reijnders 4-1
84' Ilic 5-1

Geel: Pierie (FC Twente)
Scheidsrechter: Gözübüyük

Stem op de TOTO Man of the Match

Opstelling FC Twente: Drommel, Ebuehi, Pleguezuelo, Pierie (69' Staring), Oosterwolde (69' Smal), Brama, Roemeratoe (88' Zerrouki), Bosch (82' Ilic), Cerny (82' Dervisoglu), Danilo, Menig.

Opstelling PEC Zwolle: Zetterer, Van Wermeskerken, Kersten, Lam (36' Doue), Nakayama, Huiberts (77' Lagsir), Strieder (59' Van den Belt), Reijnders, Leemans (59' Drost), Ghoochannejhad, Pherai.

Foto's: Frank Hillen & Bas Everhard