Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"RKC is een stugge ploeg"

Vrijdagavond komt RKC Waalwijk naar De Grolsch Veste, opnieuw een thuisduel voor FC Twente. In aanloop naar het treffen blikt trainer Ron Jans vooruit. 

Dhs 9402

Vijf dagen na het gelijke spel tegen PSV treedt vrijdag FC Twente opnieuw aan in De Grolsch Veste. “De wedstrijd tegen PSV hebben we achter ons gelaten”, vertelt Jans. “In plaats van dat we thuis tegen een kampioenskandidaat spelen, is het nu een andere situatie. Wij kunnen morgen bevestigen of we met complimenten die we af en toe krijgen om kunnen gaan. We moeten laten zien dat we niet alleen op de ranglijst, maar ook op het veld beter zijn dan RKC.” De ploeg uit Waalwijk speelde afgelopen week met 1-1 gelijk tegen Heerenveen. “Zij zullen dat positieve gevoel door willen zetten. Iedereen verwacht dat we zo maar van RKC gaan winnen, maar zo makkelijk is dat niet. RKC heeft dit seizoen laten zien een stugge ploeg te zijn.”  

Oosterwolde ontbreekt, Roemeratoe terug

Jayden Oosterwolde is er niet bij tegen RKC. De verdediger viel zondag uit met een blessure en onderzoek heeft uitgewezen dat hij kleine schade heeft aan zijn hamstring. “Het is nog afwachten, maar de verwachting is dat Jayden er een week of twee uit is”, vervolgt Jans. “Het valt mee in vergelijking met de hamstringblessure van Dario Dumic. Hij heeft de laatste dagen al weer aangepast met de groep meegetraind. De komende week gaat Nathangelo Markelo ook weer delen van de groepstraining meedoen.”  

Queensy Menig is er tegen RKC nog niet bij. Jans: “Queensy wordt elke dag getest. We verwachten dat hij binnenkort weer aan kan sluiten.” Godfried Roemeratoe was afgelopen week in quarantaine na de positieve coronatest van Queensy Menig, maar is afgelopen maandag weer aangesloten bij de groep."

FC Twente – RKC Waalwijk, aanvang 20.00 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Richard Martens. De wedstrijd is live te zien op FOX Sports 2.