Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Ricardinho naar FC Twente: "Echte karakterspeler"

FC Twente heeft Ricardinho (Ricardo Ferreira da Silva) aan haar selectie toegevoegd. De 33-jarige Braziliaan speelde afgelopen seizoen voor Oxford United en tekent in Enschede een contract voor een seizoen.

20180730 ricardinho 18953

Ted van Leeuwen: “Het is goed dat we deze ervaren speler in de groep hebben. Ricardinho was drie jaar geleden al in beeld om naar FC Twente te komen. Een echte karakterspeler, die afgelopen seizoen bijna alles heeft gespeeld.”

Ricardinho (Ricardo Ferreira da Silva) komt transfervrij naar FC Twente. De ervaren Braziliaanse linkerverdediger, die in het bezit is van een Zweeds paspoort, speelde tussen 2014 en 2017 voor Qäbälä in Azerbeidzjan en daarvoor vijf seizoenen in het shirt van Malmö FF, waarmee hij driemaal kampioen van Zweden werd. Afgelopen seizoen speelde Ricardinho voor Oxford United. In Brazilië speelde Ricardinho voor Coritiba en Atletico Mineiro, hij speelde tot dusver meer dan 400 wedstrijden in het betaalde voetbal. 


Foto: Bas Everhard