Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Resultaatgerichter spelen”

FC Twente en sc Heerenveen trappen morgenavond in het Abe Lenstra Stadion af voor de 27e speelronde van de Eredivisie. Een dag voor de wedstrijd blikten we met trainer Ron Jans vooruit. "We gaan knokken voor die achtste plek.”   

Dhs 0054 jans

Afsluitende training in beeld

“We willen dit seizoen iets tastbaars en dat we de achtste plaats op de ranglijst kunnen halen lijkt me heel reëel”, geeft Ron Jans aan. “Naast Heerenveen doen ook ploegen als Utrecht, Fortuna en Heracles daar aan mee en die clubs krijgen we allemaal nog. We zitten momenteel niet in een goede flow, dus moeten we het omdraaien en dat is een mooie uitdaging. Dat begint morgen, dan moeten we er staan tegen Heerenveen om het in eigen hand te houden. We gaan knokken voor die achtste plek.”   

"We moeten het in de laatste acht wedstrijden laten zien.” 

Eind januari speelden FC Twente en Heerenveen gelijk in De Grolsch Veste (0-0). “Een wedstrijd die we verdiend hadden om te winnen”, kijkt Jans terug. “We hebben Heerenveen in die wedstrijd weinig laten voetballen, maar we hadden het moeten beslissen. Daar baal ik nog steeds van. Dat geldt ook voor de thuisduels met Feyenoord en VVV. Dat draaien we niet meer terug, maar het zijn wel resultaten die bepalen dat we minder punten hebben dan we willen. Dat kunnen we niet meer veranderen, dus we moeten het in de laatste acht wedstrijden laten zien.” 

“We kijken momenteel in alle linies hoe we op dit moment het beste de punten kunnen halen”, vervolgt Jans. “We hebben tegen elkaar gezegd dat we iets minder naïef gaan spelen, zoals bij het hoog druk zetten. Dat kost veel energie en wanneer dat geen punten en doelpunten oplevert, zie je dat de ploeg er net iets minder in gaat geloven. Op het veld ben je dan overal net te laat, zoals afgelopen zaterdag tegen AZ. Dan moet je resultaatgerichter gaan spelen.” 

Max Bruns en Mees Hilgers ontbreken vrijdag in de selectie vanwege een blessure.  

sc Heerenveen – FC Twente, aanvang 20.00 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof. De wedstrijd is live te zien op ESPN 2.  

Vooruitblik met Jesse Bosch