Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

René Roord en Tommy Stroot tekenen contract

René Roord (Technisch Manager) en Tommy Stroot (Hoofdtrainer) hebben vandaag hun handtekening gezet onder een nieuw contract bij de club en zijn ook komend seizoen actief voor FC Twente Vrouwen.

Foto01
“Mooi om samenwerking voort te zetten” 

René Roord is sinds 2016 als Technisch Manager betrokken bij FC Twente Vrouwen en vervult ook komend seizoen, wanneer het vrouwenvoetbal terugkeert onder de vleugels van de club, deze functie. “We hebben afgelopen seizoenen goede stappen kunnen zetten in de verdere professionalisering van het vrouwenvoetbal en ik ben er blij mee dat we vanaf het nieuwe seizoen volledig terugkeren binnen FC Twente”, vertelt Roord. “De situatie was afgelopen jaren niet altijd even makkelijk, maar het team heeft optimaal gepresteerd.”

Nadat FC Twente Vrouwen in 2017 en 2018 op een tweede plaats eindigde in de competitie, werd afgelopen seizoen het kampioenschap behaald en trad het team weer aan in de UEFA Women’s Champions League. In deze periode maakten speelsters als Ashleigh Weerden, Lynn Wilms en Fenna Kalma hun debuut voor Oranje Vrouwen en kwamen diverse jonge talenten uit voor jeugdselecties van Oranje. 

Nieuwe professionele stap 
“Wanneer je niet de middelen hebt van concurrerende clubs, dan moet je creatief zijn”, vervolgt Roord. “Samen met Tommy Stroot hebben we daar de laatste jaren hard aan gewerkt, het scouten van talentvolle speelsters en vervolgens zorgen voor een goede ontwikkeling van deze speelsters. Daar zijn we goed in geslaagd. Het is mooi dat we komend seizoen die samenwerking voort kunnen zetten, waarbij we opnieuw een nieuwe professionele stap willen maken. Ook komend seizoen richten we ons op talentvolle speelsters die zich bij FC Twente Vrouwen verder willen ontwikkelen.”

Vertrouwen 
Tommy Stroot is bezig aan zijn vierde seizoen bij FC Twente Vrouwen en ook de komende twee seizoenen Hoofdtrainer. “Vier jaar geleden ben ik bij FC Twente gekomen en was ik al trots om bij zo’n grote club aan de slag te gaan. Ik heb het hier naar mijn zin en ik voel het vertrouwen. Samen met de staf, René en het bestuur hebben we afgelopen jaren heel goede stappen gezet en het is mooi dat we het traject dat we samen zijn begonnen voort gaan zetten”, vertelt Stroot.

Topsportklimaat
“De laatste jaren hebben we aan het begin van elk seizoen een nieuwe start moeten maken, maar door effectief en ook creatief om te gaan met die situaties zijn we daar toch in geslaagd. We hebben elke keer weer een goed klimaat kunnen creëren voor de speelsters, waar de focus volledig op het voetbal ligt, er elke wedstrijd weer voor zorgen dat het team maximaal kan presteren in een zo goed mogelijk topsportklimaat. Waar speelsters ook mogelijkheden hebben om te groeien richting internationaal niveau.”

Afgelopen week veroverde FC Twente Vrouwen de eerste editie van de Eredivisie Cup. “Het is de eerste prijs van drie die we dit seizoen kunnen winnen. Het gaat bij ons niet alleen om opleiden, we willen elke keer maximaal resultaat halen, waarbij de speelsters ook om de prijzen kunnen spelen. Op een podium voetballen als de Champions League spelen biedt de speelsters heel veel kansen. Dat is een heel mooie aantrekkingskracht van de club.”

Tommy Stroot, Hans Siers (voorzitter Stichting FC Twente Vrouwen) en Rene Roord